Gemeente Dordrecht


---

Uitreiking Johan de Witt-speld aan de heer G. Kemper

Vincent Brinkhof
Op maandag 4 oktober reikt wethouder G. Veldhuijzen om 21.00 uur een Johan de Witt-speld uit aan de heer G. Kemper. De uitreiking vindt plaats tijdens een reguliere repetitie van het zeemanskoor "De Kleine Jantjes" in de roeiaccommodatie van de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging, Wantijpark 2 te Dordrecht.

Aan de heer Kemper is een Johan de Witt-speld toegekend vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij de watersport in Dordrecht. Ruim 10 jaar was hij secretaris van de Zeilvereniging Dordrecht & Omstreken. Daarnaast maakte hij ruim 30 jaar deel uit van de wedstrijdcommissie. Sinds 1984 is hij de waterconsul van de ANWB en secretaris van de Contactcommissie Waterrecreatie en de Stichting Jachthavens. Op dit moment is de heer Kemper betrokken bij de planontwikkeling voor de herstructurering van de jachthavens in Dordrecht.

Voor een Johan de Witt-speld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van Burgemeester en Wethouders op voorstel van één van zijn leden.