PERSBERICHT - 2004-09-11

Dam volgende maand in roze schijnwerpers

Van 5 tot en met 10 oktober 2004 staan alle gevels op de Dam vanaf zonsondergang in een roze gloed. Dankzij een groot aantal schijnwerpers krijgen monumentale bouwwerken zoals het Koninklijk Paleis, Nieuwe Kerk, Madame Tussaud en Grand Hotel Krasnapolsky een roze tint. De actie is onderdeel van de wereldwijde campagne tegen borstkanker.

De pink ribbon is een symbool geworden voor de betrokkenheid bij de strijd tegen borstkanker. Op initiatief van cosmeticamerk Estée Lauder Companies worden in oktober over de hele wereld beroemde landmarks in roze schijnwerpers gezet, zoals het Empire State Building in New York, het Royal Opera House Covent Garden in Londen en de Arena in Verona.

Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van vroege opsporing van borstkanker en de zoektocht naar manieren om borstkanker te voorkomen en te genezen. De verlichting is onderdeel van het Global Landmarks Illumination Initiative waarbij over de hele wereld belangrijke plaatsen en gebouwen in pink licht worden gehuld.

Op 5 oktober wordt de tijdelijke verlichting op de Dam met een officiële ceremonie om 21.00 uur ontstoken.

STRONG>Voor meer persinformatie en beeldmateriaal:

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau
Afdeling Communicatie & Media Services
tel. 020 - 5 512 531
e-mail: h.terbalkt@atcb.nl

NB: Publieksinformatie, tel: 0900 400 40 40 ( 0,40 pm)