Gemeente Oirschot

Vergaderingen welstandscommissie 4e kwartaal 2004

Sinds de wijziging van de Woningwet zijn de vergaderingen van de welstandscommissie openbaar. In dit artikel vindt u de planning van de kleine en grote commissie van het vierde kwartaal 2004.

Kleine commissie

De kleine commissie van Welstandszorg Noord-Brabant bespreekt alle schetsontwerpen en aanvragen voor een bouwvergunning, met uitzondering van de aanvragen om lichte bouwvergunning aan de achterzijde van de woning. De kleine commissie komt elke twee weken bijeen; telkens op dinsdag om 14.00 uur, afwisselend in het gemeentehuis te Oirschot en het gemeentehuis te Reusel-de Mierden (Kerkplein 3 te Reusel). De vergaderingen voor het vierde kwartaal van 2004 zijn gepland op de volgende data: 5 oktober te Oirschot, 19 oktober te Reusel, 2 november te Oirschot, 16 november te Reusel, 30 november te Oirschot, 14 december te Reusel en 28 december te Oirschot.

Grote commissie

Schetsontwerpen en aanvragen die de kleine commissie niet meteen goedkeurt, worden aan de orde gesteld in de eerstvolgende vergadering van de grote commissie van Welstandszorg Noord-Brabant. De grote commissie vergadert steeds op maandag om 09.30 uur op verschillende locaties: 11 oktober in het gemeentehuis te Dongen, 25 oktober in het gemeentehuis te Reusel, 8 november in het gemeentehuis te Hilvarenbeek, 22 november in het gemeentehuis te Loon op Zand, 6 december in het gemeentehuis te Oirschot en 20 december in het gemeentehuis te Oisterwijk.

Spreekrecht

Aanvragers van schetsontwerpen of bouwvergunningen, die spreekrecht wensen in de vergadering waarin hun bouwinitiatief wordt besproken kunnen tot donderdag 12.00 uur voorafgaande aan de vergadering contact opnemen met de ambtelijk coördinator bouwzaken, tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (0499) 583 333. Over de uitslag van de welstandsvergaderingen kan worden gebeld vanaf de donderdag na de gehouden vergadering met de Centrale Balie, bereikbaar via bovengenoemd telefoonnummer.