Gemeente Leiden
Leiden in één dag weer schoon na viering Leidens Ontzet

Als de meeste inwoners van Leiden na 4 oktober uitgeput hun bedje hebben opgezocht, begint voor medewerkers van de dienst Milieu en Beheer de grootste schoonmaakklus van het jaar. In de ochtend van 5 oktober worden alle manschappen en al het beschikbare materieel van de dienst ingezet om het vuil van drie dagen feest op te ruimen. Traditiegetrouw helpen vrijwilligers mee met deze enorme klus.

Op 5 oktober om half vier uur 's ochtends verzamelen medewerkers en vrijwilligers zich op Admiraal Banckertweg 15 (industrieterrein De Waard). Na de broodnodige koffie vertrekken de troepen om vier uur richting de binnenstad. In totaal zijn bijna 100 man en 15 wagens bij deze operatie betrokken die tientallen tonnen vuil zullen verwijderen. De vegers en inzamelaars van Milieu en Beheer werken tot aan het eind van de dag door om HET CENTRUM VAN de stad helemaal schoon te krijgen.

Het is traditie dat vrijwilligers uit alle geledingen van de gemeente de medewerkers van Milieu en Beheer helpen bij het schoonmaken van de stad. Uitgerust met veiligheidsschoenen, bezems en speciale kleding zullen 'ZITTENDE' ambtenaren, raadsleden en wethouders hun bijdrage leveren aan deze grote schoonmaak. Burgemeester Lenferink zal met koffie en gevulde koeken rondrijden om de manschappen te versterken.

Noot voor de redactie,