Ingezonden persbericht


PERSBERICHT juli 2004

Ondersteuning bij toepassing herziene VEWIN-werkbladen Regionale instructiebijeenkomsten

In verband met de herziening van de VEWIN werkbladen organiseert ISSO, in samenwerking met KIWA en met ondersteuningt van door Uneto-VNI en VEWIN, in de maanden oktober en november regionale instructiebijeenkomsten "VEWIN-werkbladen 2004". Deze instructiebijeenkomsten geven de gebruiker beter inzicht in het toepassen van de werkbladen in de praktijk.

Ingrijpende aanpassingen
De afgelopen twee jaar is intensief gewerkt aan een verregaande aanpassing van de VEWIN-werkbladen. Deze ingrijpende aanpassing was noodzakelijk vanwege de herziening van de Waterleidingwet, het Waterleidingbesluit, het Bouwbesluit en de NEN 1006, evenals de noodzaak om nieuwe inzichten en richtlijnen over bijvoorbeeld installatiebeheer en, Legionellapreventie te verwerken.

Instructie verdeeld over twee thema's
Op de instructiebijeenkomsten, die in oktober en november plaatsvinden, wordt op praktische wijze de toepassing van de werkbladen 2004 toegelicht. Dit gebeurt door vakkundige instructeurs van KIWA en plaatselijke waterleidingbedrijven. toegelicht. De nadruk zal daarbij liggen op de aspecten Beheer en Veiligheid. De instructie bestaat behandeltuit twee thema's:
A. Algemeen en Beheer
B. Veiligheid

Data en locaties
Men kan kiezen uit een combinatie van beide thema's op een gehele dag of afzonderlijk op een middag/avondbijeenkomst (16-20 uur). Als voorlopige data en locaties zijn gekozen:
- 5, 6, 7 oktober Woerden

- 14 oktober Rotterdam

- 2, 3, 4 november Eindhoven

- 9 november Drachten

- 18 november Heerhugowaard

- 22, 23, 25 november Zwolle

Meer informatie
Meer informatie over de instructiebijeenkomsten is te vinden op de websites www.isso.nl, www.kiwa.nl en www.uneto-vni.nl.