Ingezonden persbericht


Techniek@CulTUur

Wetenschap=Theater

Eigenaardige en -zinnige wetenschappers van de TU Delft spelen in op de wisselwerking tussen wetenschap en cultuur. In een theatrale setting, à la Zomergasten, interviewt Kees Driehuis (Per seconde wijzer, voorheen NOVA) hen over hun culturele drijfveren. De interviews zijn rijkelijk voorzien van beeld- en geluidsfragmenten, die de geïnterviewden zelf hebben uitgekozen.

Dinsdag 5 oktober, 20.00 uur, Theater de Veste, Vesteplein 1

Wie maakt de wereld als ik hem niet maak?

prof. ir. Francine Houben

Nederland verbunnikaliseerd. Een uitspraak die toparchitect Francine Houben ten voeten uit typeert. Gedreven door een intense woede over de lelijkheid van Nederland en de drang om het beter te doen streeft zij naar het integraal en esthetisch ontwerpen van de ruimte. Een idealist die gelooft in maakbaarheid. Een visionair die het exclusief vertrouwen op de ratio verwerpt. Intuïtie en verlangens zijn even zo belangrijke bouwstenen om de wereld te verbeteren. Bronnen hiervoor zijn haar jeugd, het reizen over de wereld, films, andere ontwerpers en kunst.

Het werk, de inspiratie, de fascinatie en de frustratie van de architect, mobiliteitsestheticus en, zoals ze dat zelf noemt, e-moeder Francine Houben in woord, beeld en geluid.

Francine Houben is praktijkhoogleraar Mobiliteitsesthetiek aan de faculteit Bouwkunde en professor aan de Accademia de Architectura van de Universià della Svizzera Italiana. Zij is een internationaal erkende toparchitect. Medeoprichtster en partner van het van het Delftse bureau Mecanoo. Zij is ontwerper van o.a. de TU-bibliotheek (1998) en het Masterplan voor de TU Delft, het Trusttheater in Amsterdam (1996) en het HollandRama voor het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem (2000). Tenslotte was ze directeur van de eerste Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam (2003).

Entree (incl. consumptie en garderobe):

¬6,- (studenten); ¬8,- (medewerkers/alumni); ¬10,- (overigen)

Reserveren: Theater de Veste: 015- 212 13 12; Studium Generale: 015-278 52 35, techniek-cultuur@tbm.tudelft.nl

Informatie: Studium Generale, Jaffalaan 5, 2628 BX Delft

Telefoon: 015-2785235, studiumgenerale@tbm.tudelft.nl

www.sg.tudelft.nl