BKWI


NAV Congres 5 oktober a.s.

Uit een steekproef van burger@overheid is onlangs gebleken dat de Nederlandse Overheid nog steeds een dikke onvoldoende scoort als het gaat om elektronische communicatie en dienstverlening. Er zijn echter wel veel ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van overheidsdienstverlening via het internet, waarvan de Nieuwe Authenticatie Voorziening (NAV) er een is.

De NAV is een authenticatievoorziening die het mogelijk maakt voor burgers om zich bij tal van overheidsinstanties op één en dezelfde manier te identificeren met één combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. De NAV komt vanaf oktober 2004 beschikbaar. Vanaf januari 2005 gaan de grote uitvoerders, waaronder de Belastingdienst, UWV, SVB en CWI, met de NAV werken. Ons doel is zoveel mogelijk gemeenten en overheidsorganisaties aan te sluiten op de NAV, zodat burgers straks een breed scala van overheidsdiensten via het internet kunnen afnemen.

De authenticatievoorziening is in opdracht van de zogenaamde Manifestgroep ontwikkeld, en maakt deel uit van de Overheids Toegangvoorziening (OTV). De OTV realiseert de komende jaren voorzieningen voor alle communicatie op het internet tussen de overheid, burgers en bedrijven.
In samenwerking met EGEM, ICTU, Belastingdienst, UWV, CWI, SVB organiseert BKWI, verantwoordelijk voor beheer en ontwikkeling van de NAV, op dinsdag 5 oktober a.s. het NAV congres in t Spant te Bussum. Het congres richt zich met name op gemeenten, uitvoerders en andere overheidsorganisaties die gebruik willen gaan maken van de NAV voor het verstrekken van producten en diensten via internet. Het NAV congres staat vooral in het teken van kennis delen: laten zien dat de NAV werkt en hoe het werkt'. Tijdens dit congres kunt u uitgebreid kennis maken met de NAV en de mogelijkheden voor uw organisatie. Het programma begint om 12.00 uur met een lunch en wordt tussen 17.00 uur en 18.30 uur afgesloten met een borrel. In het plenaire deel brengen wij u op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen. Op de informatiemarkt zullen diverse leveranciers praktijkoplossingen laten zien die gebruik maken van de NAV. Daarnaast zijn er afzonderlijke deelsessies ingericht voor bestuurders, sectorhoofden/afdelingshoofden, coördinatoren verantwoordelijk voor dienstverleningsprocessen en ICT-ers en andere deskundigen over de toepassingen van de NAV en gerelateerde ontwikkelingen.

U kunt zich voor het congres aanmelden via
www.congresenstudiecentrum.nl. Deelname aan het congres is gratis. Op deze website treft u het volledige programma aan met de beschrijving van de deelsessies. Bij de aanmelding kunt u zich opgeven voor twee van de zeven deelsessies.

Meer informatie omtrent de NAV kunt u vinden op www.burgerpin.nl en www.egem.nl.