Ingezonden persbericht


Oud-Beijerland, 9 september 2004

Vier gratis emagiC CMS-seminars

OUD-BEIJERLAND - Dit najaar organiseert emagiC-distribiteur Communited vier seminars rond de mogelijkheden en de verschillende toepassingen van dit Content Management Systeem (CMS). De seminars worden achtereenvolgens gehouden in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven. Ze zijn vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een CMS.

Met een Content Management Systeem kunnen gebruikers eenvoudig zelf informatie op hun website plaatsen en beheren. Hier is geen technische kennis voor nodig. Omdat vorm en inhoud van de site gescheiden worden, blijft de vormgeving behouden terwijl de inhoud geactualiseerd kan worden. Het emagiC-CMS biedt een breed scala aan mogelijkheden, variërend van een wysiwyg-editor, stijlen, templates, rechten en rollen tot XML-feeds. "Alleen of in een team, in één taal of in meerdere talen, met vijftig pagina's of met tienduizend pagina's, er is altijd wel een versie van emagiC beschikbaar die op de specifieke behoeften van gebruikers aansluit", zegt woordvoerder René Simons van Communited. "Tijdens deze bijeenkomsten zullen we aan de hand van duidelijke cases laten zien dat een CMS voor zowel kleine als grote organisaties voordelig kan zijn. Ook zullen we ingaan op de verschillende beheermodellen van een website of intranet en op de projectorganisatie. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen."

De seminars vinden plaats op de volgende data en locaties:
* Dinsdag 5 oktober in het Erasmus Expo en Congrescentrum te Rotterdam;
* Donderdag 14 oktober in het Victoria Hotel te Amsterdam;
* Dinsdag 9 november in het Mercure Hotel te Zwolle;
* Donderdag 11 november in het Mandarin Park Plaza te Eindhoven.

Alle seminars duren van 13.30 tot 16.30 uur en zijn vrij toegankelijk; vooraf inschrijven is echter verplicht. Dit kan via de website www.communited.nl/seminar of telefonisch via 0186-640900 (René Simons).

Communited, de distributeur van emagiC, is binnen Nederland verantwoordelijk voor het uitrollen van het partnernetwerk. Via dit netwerk kunnen eindgebruikers beschikken over het emagiC CMS. Naast applicaties voor het internet of intranet ontwikkelt Communited multimediatoepassingen, zoals software voor informatie- en productkiosken. Info: www.communited.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht