Ministerie van Buitenlandse Zaken


http://www.minbuza.nl

MINBZ: Media welkom bij informeel overleg Europese ministers

Persbericht
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Maandag 27 september

MINBZ: Media welkom bij informeel overleg Ministers voor Europese Zaken

Mededeling aan de redacties:

Uitnodiging aan de media

Op 5 oktober 2004 is de Nederlandse staatssecretaris voor Europese Zaken, Atzo Nicolaï, gastheer van informeel overleg met de Ministers voor Europese Zaken van de Europese Unie. Staatssecretaris Nicolaï wil tijdens dit overleg onder de titel .Communicating Europe. met zijn collega.s en vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Europees Parlement (EP) spreken over de wijze waarop de burger meer bij Europa betrokken kan worden. Ook bespreken zij hoe de opkomst van stemmers bij EP-verkiezingen en referenda vergroot kan worden. Pat Cox, oud . voorzitter van het Europees Parlement treedt op als moderator bij het debat.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom dit overleg bij te wonen. Het is wel noodzakelijk dat media zich vooraf accrediteren (zie website www.eu2004.nl). Het is de eerste keer dat media in de gelegenheid worden gesteld om een vergadering van Europese ministers bij te wonen. Openheid over Europa is wezenlijk om de burger te kunnen bereiken en de media vervullen hierbij een belangrijke intermediaire rol.

De bijeenkomst vindt plaats in de Koepelkerk in Amsterdam dat hoort bij het Renaissance Amsterdam Hotel. Meer informatie is beschikbaar op de website www.eu2004.nl. Hier vindt u het voorlopige programma, als ook informatie over de accreditatieprocedure, hotelaccomodatie, reisinformatie en contactpersonen.

De informatie wordt geactualiseerd op de website in de weken voorafgaand aan de bijeenkomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ministerie van Buitenlandse Zaken
Directie Voorlichting en Communicatie
Afdeling Persvoorlichting
Carola Baller
Telefoon (+31) (0) 70 348 4110

27 sep 04 09:00