Gemeente Ede

nummer 194 / Ede, 21 september 2004

Dinsdag 5 oktober 2004 gespreksavond
College B&W brengt werkbezoek aan Noord-Oost Ede

Burgemeester en wethouders van Ede brengen op dinsdag 5 oktober 2004 een werkbezoek aan het gebied Noord-Oost Ede. s Middags maken de collegeleden een rondrit; s avonds zijn de inwoners van de dorpen Otterlo, Wekerom, Harskamp, De Valk en een deel van Hoenderloo welkom in de gespreksbijeenkomst die de Algemene Belangenvereniging Noord-Oost Ede en het college samen organiseren. Deze ontmoeting vindt plaats in partycentrum `De Molen`, Molenweg 12 in Harskamp en begint om 2 0.00uur.

Het werkbezoek aan Noord-Oost Ede begint om 14.00 uur met een bustocht door het gebied. De collegeleden bezoeken eerst camping `Beek en Hei` in Otterlo. Na dit bezoek is er aandacht voor het nieuwe Dorpsplein in Otterlo. Daarna wordt achtereenvolgens een bezoek gebracht aan slopersbedrijf `De Hofstede` in Wekerom en aan het ISK in Harskamp. Vanaf 17.30 uur heeft het college een ontmoeting met de bestuursleden van de belangenverenigingen.

Gespreksavond
Voor de gespreksavond in `De Molen` in Harskamp hebben de besturen van de belangenverenigingen in Noord-Oost Ede verschillende onderwerpen bij de gemeente Ede aangekaart:

* Reconstructieplannen Veluwe en Vallei

- uitbreiding recreatiebedrijven

* Veluwe 2010

* Project `Hart van de Veluwe`

* Structuurvisie Harskamp en Wekerom

* Realisatie fietspad Harskamp Wekerom

* Provinciaal Verkeers- en Provinciaal Verkeers- en vervoersplan (PVVP2)

- problematiek indeling 60-80 km wegen

* Provinciale weg Wekerom-Otterlo (50 km i.v.m. slecht wegdek). Wanneer wordt het wegdek vernieuwd?

De betreffende collegeleden zullen aan het begin van de bijeenkomst de aanwezigen informeren over de door de belangenvereniging aangemelde onderwerpen.
Op hoofdlijnen wordt nadere uitleg gegeven over de uitvoering en samenhang van de verschillende plannen voor de Veluwe en vooral ook de consequenties daarvan voor de individuele bewoners.

Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Voor de beantwoording van vragen die te maken hebben met het (verkeers)beleid en de uitvoeringsplannen van de provincie Gelderland, is een medewerker van de provincie uitgenodigd.
In het tweede deel van de avondbijeenkomst kunnen belangstellende bezoekers op een informele wijze in gesprek gaan met burgemeester R.C. Robbertsen, de wethouders W.J. Dekker, R. Kremers, mevrouw drs. A.A.Y. Jonker, P. van t Hoog en S. van de Pol en de gemeentesecretaris drs. J. Miedema.
Ook de buurtbeheerder, de gebiedsagenten en de projectleider voor het gebied Noord-Oost Ede zijn aanwezig om tijdens de inloopbijeenkomst zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

De zaal in `De Molen` gaat op 21 oktober al om 19.30 uur open. De bijeenkomst duurt tot circa 22.15 uur, maar ook eerder vertrekken of in de loop van de avond aankomen is mogelijk.

---