Gemeente Zwolle

Inspraakavond voorontwerp-bestemmingsplan Westenholte

Het college van B&W heeft het voorontwerp-bestemmingsplan Westenholte vastgesteld. Het formele inspraaktraject kan nu starten. Hiertoe vindt op 5 oktober 2004 een informatie- en inspraakbijeenkomst plaats. Dit voorontwerp-bestemmingsplan is het tweede plan dat wordt geactualiseerd in de reeks van het project 'Zwolle op Orde'.

Voor de wijk Westenholte gelden twintig verouderde bestemmingsplannen. Het oudste plan dateert uit 1958, het meest recente uit 1992. Dit grote aantal plannen maakt het moeilijk om snel inzichtelijk te krijgen welk bestemmingsplan van toepassing is voor een bepaalde locatie. Van met name de oudere plannen zijn de voorschriften slecht toe te passen. Derhalve is er voldoende aanleiding om voor het gebied Westenholte één nieuw bestemmingsplan te maken. De strook ten noorden van de Voorsterweg maakt deel uit van het bestemmingsplan Stadshagen II. Ook de hoofdinfrastructuur Stadshagen (Hasselterweg) en de Westenholterallee vallen buiten dit bestemmingsplan.

Kenmerken van het plan
Uitgangspunt van het plan is het behoud van het huidige karakter van de wijk, waarbij de woonfunctie centraal staat en verdere uitholling van die functie moet worden voorkomen.
Er is een uitwerkingsplicht opgenomen voor de driehoek tussen de Ridder Zwederlaan en de Stinsweg (nabij de algemene begraafplaats). Hier wordt een woongebied ontwikkeld met het accent op ouderenhuisvesting. De uitwerkingsplicht was al opgenomen in het geldende bestemmingsplan. Ten behoeve van de gewenste flexibiliteit zijn voor een aantal locaties wijzigingsbevoegdheden opgenomen.
In het voorontwerp-bestemmingsplan wordt uitsluitend de interne verkeersstructuur van Westenholte planologisch vastgelegd. De ontsluiting van Stadshagen wordt geregeld in het bestemmingsplan Stadshagen II.

Inspraak
In februari 2003 heeft een informele inloopbijeenkomst plaatsgevonden in Westenholte. Het doel hiervan was om informatie voor het bestemmingsplan te completeren en vragen en opmerkingen in een vroegtijdig stadium te verwerken. De daar gemaakte opmerkingen zijn voor zover mogelijk opgenomen in dit voorontwerp.
Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt nu gedurende vier weken ter inzage ten behoeve van de (formele) inspraakprocedure en wel van 16 september tot en met 13 oktober 2004.

Tijdens deze periode zal tevens een inspraakbijeenkomst worden georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 5 oktober 2004 in Het Anker, Meester Koolenweg 10. Tussen 15.30 en 19.30 uur is er een inloopgedeelte. Tijdens dit gedeelte kan het voorontwerp-bestemmingsplan worden ingezien en kunnen vragen worden gesteld aan de aanwezige medewerkers van de gemeente Zwolle. Om 19.30 uur begint de inspraakbijeenkomst. Deze duurt tot ongeveer 22.00 uur. Tijdens dit gedeelte zullen de wethouders Berends en Cnossen aanwezig zijn. Er kunnen vragen worden gesteld en er is gelegenheid tot inspreken en het kenbaar maken van opmerkingen en suggesties.


---