Binnensticht, 09.30 uur

Utrecht 05-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht.

Aanrijding met teveel op

ZEIST Op maandag 4 oktober vond een aanrijding tussen twee autos plaats. Eén van de bestuurders had veel teveel gedronken.

Rond 20.00 uur reed een 50-jarige automobilist uit Zeist over de Panweg. Hij zag te laat dat een voor hem rijdende 42-jarige automobiliste uit Driebergen-Rijsenburg remde. De Zeistenaar botste tegen de Driebergense.

De 42-jarige automobiliste klaagde over last van haar nek en werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Uit een blaastest bleek dat de Zeistenaar beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 895 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontrole

BUNNIK De politie heeft op maandag 4 oktober van 15.30 uur tot 17.00 uur op de Achterdijk een snelheidscontrole gehouden. Twintig bestuurders kregen een bekeuring omdat zij harder reden dan 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 1,5 maal die snelheid.