Politie Hollands Midden

Leiden - Viering 3 oktober was vooral een feest De viering van Leidens ontzet was vooral een feest voor de duizenden bezoekers van de festiviteiten in de stad. Dit concludeert de politie na afloop van 3 dagen uitbundig feest vieren. De politie spreekt dan ook van een geslaagd feest met een passend politieoptreden. Vechtpartijen waren er niet of werden door agenten in de kiem gesmoord. Aanhoudingen werden wel verricht (35) voor met name belediging van agenten, mishandeling en vernieling. Op de laatste avond waren dit er 15. Alle verdachten kregen een proces-verbaal en konden in de loop van de avond en nacht het politiebureau weer verlaten. Op 4 oktober werd rond 18.50 uur op het kermisterrein een 30-jarige Leidenaar aangehouden. Hij vond het nodig een 20-jarige man uit Voorhout enkele vuistslagen in het gezicht te geven. Rond 19.20 viel de eer ten deel aan een 57-jarige man uit Leiderdorp. In de Koornburgsteeg had hij de 29-jarige Leidse eigenaar van een broodjeszaak geslagen. Op de Oude Herengracht vond een 44-jarige automobilist uit Leiderdorp het nodig om zich rond 20.30 uur tegen zijn aanhouding te verzetten en agenten daarbij te schoppen toen hij werd betrapt op het rijden onder invloed. Eveneens werd rond die tijd op dezelfde gracht een 41-jarige bromfietsster uit Leiden aangehouden voor het rijden onder invloed. Haar ademanalyse kwam uit op 725 ug/l (limiet 220 ug/l ) De vrouw moest haar rijbewijs inleveren. Op het Stationsplein werden rond 23.30 uur een 23-jarige man uit Nieuwerbrug en zijn 22-jarige vriend uit Woerden aangehouden voor belediging van agenten. Daarbij probeerden zij ook het werk van de agenten onmogelijk te maken. Rond 01.30 uur werden op de Botermarkt twee Leidenaren van 24 en 22-jaar opgepakt omdat zij stonden te dansen om omgevallen fietsen. Bij een café aan de Nieuwe Beestenmarkt werden rond 02.50 uur een 19-jarige vrouw uit Amsterdam en haar 25-jarige vriend aangehouden voor het mishandelen van de barkeepster van de bar. Toen agenten rond 03.05 uur op het Noordeinde een 24-jarige Leidenaar over het wildplassen aanspraken kregen ze een schelpartij over zich heen. De man werd voor belediging aangehouden. Op de Morsweg werden rond 03.57 uur twee Leidenaren van 22 en 19-jaar aangehouden voor het feit dat zij kort daarvoor op het Stationsplein een 23-jarige plaatsgenoot hadden mishandeld. Op de Korte Mare zagen agenten twee mannen sjouwen met een vol bierfust van 50 liter. Dit fust hadden ze gestolen bij een zalencentrum aan de Korte Mare. De twee, een 23-jarige Leidenaar en een 21-jarige man uit Den Haag werden aangehouden. Verder kreeg de politie vooral te maken met onwelwordingen, vaak te wijten aan overmatig alcoholgebruik en zoekgeraakte kinderen.

Voorschoten Gewapende overval op sigarenzaak

Maandag 4 oktober om 16.48 uur vond er een gewapende overval plaats op een sigarenzaak aan het Professor Kamerlingh Onnesplantsoen. Twee mannen kwamen de zaak binnen en deden, terwijl de eigenaar aanwezig was, een greep in de kassalade. De 61-jarige eigenaar probeerde hierop één van de mannen tegen te houden, maar werd verwond door een steekvoorwerp, vermoedelijk een mes. De twee overvallers gingen er vandoor. Bij de deur probeerde een 45-jarige man uit Voorschoten die net op dat moment de zaak binnenkwam nog één van de daders te beletten weg te komen. De Voorschotenaar liep een kleine wond op door het handgemeen. De gealarmeerde politie heeft direct het plantsoen afgezet en heeft de omgeving afgezocht met ondersteuning van een politiehelikopter en een speurhond. De daders, één met een Noord Afrikaans uiterlijk en de ander met een donkere huidskleur, wisten echter te ontkomen met een geldbedrag. De technische recherche heeft ter plaatse sporenonderzoek verricht. Daarnaast heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. De eigenaar is voor behandeling aan de wond naar het ziekenhuis in Leidschendam gegaan. De politie stelt een nader onderzoek in. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Gouda Aanhouding na insluiping in woning

De politie heeft maandag 4 oktober omstreeks 14.15 uur een 23-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van insluiping in een woning aan de Eerste Kade. Na de melding zag de politie op het Belle van Zuylenpad een verdachte die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor waarna hij werd aangehouden. De bewoonster van de woning zag even voor 14.00 uur een man in haar achtertuin staan. De man wilde de woning binnenlopen maar schrok toen hij de bewoonster zag. De man en een tweede verdachte die naast de woning stond te wachten gingen er fietsend vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in naar de tweede verdachte.

Krimpenerwaard Controle visserijwet

De politie en een medewerker van het Zuid Hollands Landschap hebben zaterdag 2 oktober in de Krimpenerwaard twaalf vissers gecontroleerd. Er werd één proces verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een sportvisakte. Deze werd in Haastrecht uitgeschreven. Op zondag 3 oktober werd eveneens gecontroleerd. Een visser werd langs de Tiendweg in Krimpen aan de Lek betrapt met het vissen met levend aas. De visser heeft een proces verbaal gekregen.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 5 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --