Gewapende overval op sigarenzaak

Voorschoten 05-10-2004 - Maandag 4 oktober om 16.48 uur vond er een gewapende overval plaats op een sigarenzaak aan het Professor Kamerlingh Onnesplantsoen. Twee mannen kwamen de zaak binnen en deden, terwijl de eigenaar aanwezig was, een greep in de kassalade. De 61-jarige eigenaar probeerde hierop één van de mannen tegen te houden, maar werd verwond door een steekvoorwerp, vermoedelijk een mes.

De twee overvallers gingen er vandoor. Bij de deur probeerde een 45-jarige man uit Voorschoten die net op dat moment de zaak binnenkwam nog één van de daders te beletten weg te komen. De Voorschotenaar liep een kleine wond op door het handgemeen. De gealarmeerde politie heeft direct het plantsoen afgezet en heeft de omgeving afgezocht met ondersteuning van een politiehelikopter en een speurhond.

De daders, één met een Noord Afrikaans uiterlijk en de ander met een donkere huidskleur, wisten echter te ontkomen met een geldbedrag. De technische recherche heeft ter plaatse sporenonderzoek verricht. Daarnaast heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. De eigenaar is voor behandeling aan de wond naar het ziekenhuis in Leidschendam gegaan.

De politie stelt een nader onderzoek in. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.