Gemeente Rotterdam

Commissieberichten van 5 t/m 7 oktober 2004

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer Dinsdag 5 oktober, 09.30 uur
De commissie vergadert over het Masterplan Vierhavensstrip. Het Masterplan voorziet in de bouw van bedrijven en de aanleg van een dakpark boven de rangeersporen. Het gaat om het spooremplacement dat tussen de Hudsonstraat en de Vierhavenstraat ligt. Verder is er presentatie van de Stadsregio over het Voorontwerp Ruimtelijk Plan Regio Rotterdam (RR2020).

Commissie voor Wijken en Buitenruimte
Woensdag 6 oktober, 9.30 uur
Bij het vragenhalfuur komt een vertegenwoordiger van de Rotterdamse Jongerenraad inspreken. De inspreker zal het plan Aerosol Art presenteren. De presentatie volgt naar aanleiding van het bezoek van de commissie aan 5Pointz in New York, het Kunstenaarshuis voor graffiti.
Daarnaast komen de Telecommunicatieverordening Rotterdam 2004 en de Benchmarking Rioleringszorg aan de orde.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs
Woensdag 6 oktober, 14.00 uur
Op het moment van publicatie van de commissieberichten was de commissieagenda nog niet definitief vastgesteld. Meer informatie over de agendapunten is te vinden op www.rotterdam.nl

Commissie voor Middelen
Donderdag 7 oktober, 09.30 uur
In de vergadering van de commissie staat het personeelsbeleid van de gemeente Rotterdam centraal. Onderdeel is het diversiteitsbeleid dat door het concern wordt toegepast.
Ook de verhouding tussen 'direct' en 'indirect' personeel komt aan de orde. Tot slot bespreekt de commissie het geweldsprotocol van de gemeente.

Commissie voor Cultuur en Sport
Donderdag 7 oktober, 14.00 uur
De vergadering staat geheel in het teken van het verdelingsvoorstel van het college voor het Cultuurplan 2005-2008. Op 21 en 23 september hield de commissie een hoorzitting over het advies van de Rotterdamse Kunststichting. Met de hoorzitting wilde de commissie het standpunt van de Rotterdamse kunstinstellingen weten. In deze vergadering bekijkt de commissie in hoeverre het collegevoorstel - en de recente ontwikkelingen - voldoen aan de uitgangspunten die een jaar geleden zijn vastgesteld.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid
Donderdag 7 oktober, 19.30 uur
De commissie bespreekt de stand van zaken met betrekking tot 'Geweld achter de voordeur'. Wethouder Veiligheid en Volksgezondheid verzorgt een presentatie over het onderwerp. Verder geeft professor Elzinga een toelichting op de ontwikkelingen rond de gekozen burgemeester. Hierna gaan de commissieleden in debat met elkaar. Verder komt ook de motie Geluk aan de orde, die beoogt de openingstijden van coffeeshops op een andere wijze dan nu te regelen.