KWF KANKERBESTRIJDING



Stef Blok neemt rapport KWF Kankerbestrijding in ontvangst

Amsterdam, 5 oktober 2004 - Vandaag overhandigt Ton Hanselaar, directeur KWF Kankerbestrijding, het rapport 'Vroege opsporing van dikkedarmkanker' aan Stef Blok, voorzitter van de vaste kamercommissie voor VWS. Hiermee wil KWF Kankerbestrijding aandacht vragen voor het belang van bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker, onder regie van de overheid.

Het instellen van bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker zal naar verwachting leiden tot minder sterfte aan deze vorm van kanker. Dat concludeert de werkgroep 'Screening op Dikkedarmkanker' van KWF Kankerbestrijding in het rapport dat vorige week verscheen. Hierin zet de werkgroep de mogelijkheden en knelpunten van een landelijk bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker op een rij. De werkgroep 'Screening op dikkedarmkanker' maakt onderdeel uit van de Signaleringscommissie Kanker, die onder voorzitterschap staat van prof.dr. Bob Pinedo. De heer Pinedo zal bij de overhandiging van het Signaleringsrapport aan Stef Blok aanwezig zijn.

De overhandiging van het rapport 'Vroege opsporing van dikkedarmkanker' aan Stef Blok vindt vandaag plaats van 13.15 tot 13.30 uur in de hal van de Tweede Kamer, Plein 2 in Den Haag.


---

Mededeling voor de redactie,