Politie Groningen

Persberichten dinsdag 5 oktober 2004

provincie Groningen 05-10-2004 -

Groningen: Snelheidscontroles
Op de Verlengde Hereweg werden maandagmiddag 2452 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 160 te hard. De hoogst genoteerde reed 95 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. s Morgens werden op het Hoendiep in Groningen diverse voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarbij overtreden slechts twee bestuurders de maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst genoteerde reed 73 km/u. Op de Beneluxweg werd een controle gehouden met de lasergun. Daar werden 9 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst genoteerde reed 91 km/u op een gedeelte waar een maximumsnelheid gold van 70 km/u.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft maandagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld aan de Helper Oostsingel in Groningen. Er waren klachten binnengekomen over stankoverlast. Bij onderzoek bleek in de schuur achter een woning een professionele kwekerij aanwezig te zijn. Het ging om 288 planten die oogstrijp waren. Tevens werd nog een kilogram gedroogde hennep aanwezig te zijn. De lampen (17), koolstoffilters en andere apparatuur werd meegenomen en vernietigd. Dat gold tevens voor de planten en de gedroogde hennep. De eigenaar van de kwekerij moet nog worden gehoord.

Groningen: verlichtingscontrole
Maandagavond zijn 18 fietsers bekeurd voor slechte verlichting in de binnenstad. De controles werden gehouden op de Oude Kijk in t Jatstraat, De Visserstraat, Tussen