Ingezonden persbericht


Pleon nieuwe naam Schoep & Van der Toorn / Brodeur Worldwide

Geen netwerk maar echt Europees bureau

Brussel, 5 oktober 2004 - Communicatieadviesbureau Schoep & Van der Toorn / Brodeur Worldwide in Amsterdam heeft vanaf 5 oktober een nieuwe naam: Pleon. Pleon - een afgeleide van het oud-Grieks voor 'meer' - is een nieuw Europees communicatieadviesbureau waarin de marktleiders uit negen Europese landen samengaan.

Pleon is met 680 medewerkers en 23 vestigingen in negen Europese landen het tweede bureau op de ranglijst van Europese communicatiebureaus. Het bureau ontstond uit een fusie tussen Schoep & Van der Toorn / Brodeur Worldwide en het Duitse ECC Kothes Klewes. Pleon maakt binnen de Omnicom groep deel uit van BBDO Europe.

Pleon verbindt het Europese politieke en economische denken met het communicatievak. Daarmee biedt het nieuwe bureau haar opdrachtgevers een garantie voor een optimaal resultaat van de investering in communicatie, uitgedrukt in maatschappelijke acceptatie, interne motivatie en marktrespons.

"De drijfveer achter deze samenwerking is de voortschrijdende Europese éénwording en regelgeving die direct van invloed zijn op de prestaties van onze klanten", aldus algemeen directeur Tim de Boer. "Uit eigen onderzoek blijkt dat Europese CEO's een nieuwe focus op Europa leggen. Groei is daarbij de eerste prioriteit voor de meeste van deze bedrijven. Omdat Pleon geen netwerk is, maar een bureau kunnen we onze internationale kennis en ervaring direct inzetten om hen een stap verder te brengen. Deze 'beyond'-gedachte vertaalt zich voor onze klanten in een vergroting van marktaandeel, winst en draagvlak."

De Nederlandse vestiging van Pleon wordt naast algemeen directeur Tim de Boer geleid door Jim Wouda (aandachtsgebieden: overheids- en draagvlakvraagstukken) en Egbert Jan van Bel (aandachtsgebied: commerciële vraagstukken).

Over Pleon
Pleon is een Europees communicatieadviesbureau met 680 medewerkers en 23 vestigingen in negen Europese landen. In de overige Europese landen en in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië wordt Pleon onder meer vertegenwoordigd door partners uit het Brodeurnetwerk. Met Europese specialisten op het gebied van pr, public affairs, corporate communications, marketing, change management, risk management en design helpt Pleon organisaties bij het realiseren van groei en draagvlak. Binnen de Omnicomgroep maakt Pleon deel uit van BBDO Europe.

Pleon heeft kantoren in: Amsterdam, Berlijn, Bonn, Brussel, Boedapest, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Graz, Hamburg, Klagenfurt, Leipzig, Linz, Londen, Madrid, Milaan, München, Parijs, Rome, Salzburg, Stuttgart, Wenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tim de Boer of Maurits Blok

Overschiestraat 55
1062 HN Amsterdam, The Netherlands
Tel: +31 20 487 4000
tim.deboer@pleon.com of maurits.blok@pleon.com

http://www.pleon.com/

Maurits Blok

Pleon bv
Overschiestraat 55
1062 HN Amsterdam
Netherlands
Tel: +31 20 487 40 00
Fax: +31 20 669 72 65
Web: http://www.pleon.com