Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS IN LEIDERSKWADRANT IPSEC VPN-APPARATUUR

Evaluatie op basis van visie en strategie

Schiphol-Rijk, 5 oktober 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) is door onderzoeks- en adviesbureau Gartner geplaatst in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant voor IPSec Virtual Private Networks (VPN). Dit blijkt uit een onlangs verschenen onderzoeksrapport.

Volgens Gartner zijn bedrijven in het leiderskwadrant leveranciers die goed presteren, een heldere marktvisie hebben en actief werken aan hun kwaliteiten om hun leiderschapspositie in de markt te behouden. Het rapport, met als titel 'MQ for IPSec VPN Equipment, 2004', omvat evaluaties van meer dan 15 leveranciers in de markt voor IPSec VPN-apparatuur. De evaluaties zijn gebaseerd op de volgende criteria: focus en strategie, visie op beveiliging en netwerken, visie op samenwerking, financiële positie, productaanbod, distributie en ondersteuning, en marktpositie.

"De erkenning van Gartner voor onze strategie, visie en kennis op het vlak van site-to-site verbindingen onderstreept de kracht van onze geïntegreerde firewall- en IPSec VPN-oplossingen", zegt David Flynn, Vice-President Security Products Group van Juniper Networks. "Deze oplossingen combineren kwaliteit met veiligheid, flexibiliteit en beheermogelijkheden, zodat gebruikers VPN's kunnen inzetten met hoge prestatieniveaus en een grote betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Tegelijkertijd verlagen ze de Total Cost of Ownership."

Voor meer informatie over producten van Juniper Networks: http://www.juniper.net/products/integrated/

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche door klanten met hoogwaardige netwerk- en beveiligingsoplossingen concurrentievoordeel te bieden. Juniper Networks wil dat zijn klanten strategische waarde uit hun netwerken kunnen genereren. Tot de klanten behoren wereldwijde netwerkoperators, grote ondernemingen, overheidsorganisaties en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De netwerk- en beveiligingsoplossingen komen tegemoet aan de complexe eisen op het gebied van de omvang, beveiliging en prestaties van de meest veeleisende netwerken in de gehele wereld.