Stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht 05-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Vleutenseweg vond maandagmiddag een gewapende overval plaats waarbij een persoon gewond raakte. De vijf verdachten konden door de politie worden aangehouden.

Omstreeks 14.55 uur kwamen 4 mannen en een vrouw de zaak binnen. Na enige tijd pakte een van de mannen een bezoeker vast en was zeer gewelddadig tegen het slachtoffer. Alles ging gepaard onder bedreiging van een vuurwapen. Na de overval vertrokken de verdachten in een auto. De politie kon via getuigen de auto op de Cartesiusweg een stopteken geven.

De inzittenden werden door middel van een uitpraatprocedure uit de auto gehaald en aangehouden. De verdachten 21, 22, 24, 31 en 36 jaar allen zonder vaste woon of verblijfplaats werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het is op dit moment nog onduidelijk of er buit is en waarom de zaak werd overvallen.

Lastige jongens

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee lastige jongens aangehouden. Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongens zich baldadig gedroeg in een stadsbus bij het Stationsplein. Toen medepassagiers hier wat van zeiden werden zij ook lastig gevallen. Een passagier, 19 jaar uit Leusden, werd zelfs geslagen door de jongens. Agenten werden gewaarschuwd en twee jongens in de leeftijd van 13 jaar afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldieven

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee vrouwen aangehouden, nadat ze goederen hadden gestolen. Omstreeks 17.50 uur wilde twee vrouwen in de leeftijd van 20 en 25 jaar uit Nieuwegein en IJsselstein een winkelwagen vol met woningattributen de winkel verlaten zonder deze af te rekenen. Toen de vrouwen gesnapt werden overhandigde ze een kassabon met heel veel aangeslagen goederen hierop. De caissière was niet op haar achterhoofd gevallen en zag dat dit een foute kassabon was. De vrouwen probeerde dus met dit smoesje de goederen mee te nemen. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.