Ministerie Tewerkstelling en Arbeid Belgie

Toelichting over het koninklijk besluit van 4 juli 2004 tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 mei 2003 betreffende het gezondheidstoezicht op de werknemers (B.S. 3.8.2004)

Het koninklijk besluit betreffende het gezondheidstoezicht op de werknemers wordt door dit nieuw koninklijk besluit aangevuld met bepalingen die het concept invoeren van het bezoek voorafgaand aan de werkhervatting.

Dit bezoek heeft tot doel de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer in staat te doen stellen om voor de eigenlijk werkhervatting van een aan het gezondheidstoezicht onderworpen werknemer die gedurende tenminste 4 weken arbeidsongeschikt is, aan de werkgever in de mate van het mogelijke een aanpassing van de werkpost voor te stellen teneinde de belasting verbonden aan deze werkpost voor deze werknemer te verminderen. Vanaf de dag van de werkhervatting zal de werknemer zijn reeds aangepaste post dan ook gemakkelijker weer kunnen opnemen.

De werkgever is verplicht alle aan het gezondheidstoezicht onderworpen werknemers, ook diegenen die niet langdurig arbeidsongeschikt zijn, voorafgaand te informeren over hun recht om voor dit bezoek in aanmerking te komen.

Zodra een eventuele aanvraag van de werknemer voor een bezoek voorafgaand aan de werkhervatting wordt ingediend, verwittigt de werkgever de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer.

De volgende procedure is voorzien:

- De onderworpen werknemer die minstens 4 weken arbeidsongeschikt is, beslist zelf of hij wenst gebruik te maken van een bezoek voorafgaand aan de werkhervatting door een geschreven aanvraag aan de werkgever te richten.

- De werknemer gaat akkoord dat de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer contact opneemt met zijn behandelende geneesheer en zijn medisch dossier raadpleegt.

- Het bezoek voorafgaand aan de werkhervatting moet bij de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer plaatsvinden binnen de 8 dagen volgend op de ontvangst van de aanvraag. De werkgever moet dus binnen die termijn een afspraak hebben geregeld met de betrokken dienst voor preventie en bescherming op het werk.

- Tijdens het bezoek bespreekt de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer met de werknemer zijn gezondheidstoestand en zijn werkpost. Het gaat dus niet om een medisch onderzoek.

- De preventieadviseur-arbeidsgeneesheer gaat zo spoedig mogelijk de werkpost van de werknemer ter plaatse onderzoeken met het oog op het vinden van de mogelijke oplossingen tot aanpassing en legt vervolgens zijn aanbevelingen aan de werkgever voor door de daartoe voorziene rubriek F van het formulier voor de gezondheidsbeoordeling in te vullen. In dit stadium gaat het dus niet om een beslissing tot al of niet arbeidsgeschiktheid.

- De werkgever betaalt de verplaatsingskosten van de werknemer voor dit bezoek.

back