Ministerie Tewerkstelling en Arbeid Belgie

Toelichting over het koninklijk besluit van 6 juli 2004 betreffende de werkkledij (B.S. 3.8.2004)

Het besluit brengt de bepalingen van de artikelen 103bis1 tot 103bis3 van het ARAB over naar de Codex over het welzijn op het werk, waarbij deze oude bepalingen worden geactualiseerd.

In de definitie van werkkledij wordt gesteld dat deze kledij enkel de bedoeling heeft te vermijden dat de werknemer zich vuil maakt; deze kledij mag dus niet worden beschouwd als een persoonlijk beschermingsmiddel.

De verplichting van het al of niet dragen van werkkledij hangt af van de risicoanalyse, zodat de uitzonderingsbepalingen minder beperkend zijn dan die van het ARAB. Het dragen van werkkledij is verplicht, tenzij de risicoanalyse aantoont dat dit niet nodig is omdat de activiteit niet bevuilend is. De verplichting geldt ook niet voor de werknemers die reeds een uniform of gestandaardiseerde werkkledij dienen te dragen. Het toepassingsgebied is duidelijker geformuleerd dan voorheen: naast het uniform wordt de gestandaardiseerde werkkledij vermeld die nu vaak in bepaalde sectoren wordt voorgeschreven. De voorwaarden waaraan de werkkledij moet voldoen zijn vastgelegd en werden meer aan de huidige omstandigheden aangepast.

De werkgever verleent gratis de werkkledij en zorgt voor de reiniging en het overige onderhoud ervan. Dit principe wordt nog benadrukt door het feit dat deze verplichting voor de werkgever persoonlijk geldt en dat het verboden is dat hij een premie of een vergoeding zou geven aan de werknemers opdat deze zelf voor hun werkkledij en het onderhoud ervan zouden instaan. Deze praktijk kwam vroeger veelvuldig voor en kon leiden tot een gebrek aan eenvormigheid in de correcte toepassing van de reglementering of zelfs tot een niet-toepassing ervan.

Daarom werd ook de nieuwe bepaling ingevoerd die verbiedt dat, behalve bij welomschreven omstandigheden, werkkledij mee naar huis wordt genomen.
Omwille van praktische redenen of de zwaarlijvigheid van een werknemer, wordt de mogelijkheid voorzien dat passende werkkledij wordt voorbehouden aan een zelfde werknemer.
back