Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 5 oktober 2004

Winkeldief aangehouden

Verdachte aangehouden na diefstal uit winkel en ter ontnuchtering opgesloten

Enschede

Op maandag 4 oktober vond omstreeks 17.00 uur een diefstal plaats in een winkel aan De Heurne. Een 32-jarige man uit Bergharen had twee pakjes vlees weggenomen. Hij verkeerde tevens behoorlijk onder invloed van alcohol. De politie hield de verdachte aan. De verdachte is ter ontnuchtering opgesloten en zal nog nader worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 04-123444)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen auto en fietsster

Enschede

Op dinsdag 4 oktober vond omstreeks 14.40 uur een aanrijding plaats op de Laaressingel tussen een personenauto en een fiets. De fietsster, een 15-jarige Enschedese, reed over de fietsstrook van de Laaressingel. Voor haar reed een straatveegmachine, waardoor zij moest uitwijken naar links. Daardoor reed ze een stukje op de rijbaan. Een haar achter op komende automobilist, een 55-jarige Enschedeër, moest daarop weer voor de fietsster uitwijken naar links. Het is nog niet geheel duidelijk of de fietsster te veel uitweek naar links, of dat de automobilist te weinig uitweek naar links. De ruimte was in ieder geval te weinig, waarop de auto en de fietsster elkaar raakten. Het gevolg was dat de fietsster kwam te vallen. Zij raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-123304)

Fietsster gewond na val

Twee fietssters komen met de sturen in aanraking, waarna een van hen komt te vallen

Enschede

Op maandag 4 oktober reden drie personen op hun fiets naast elkaar, een 14-jarige jongen, een 13- en 14-jarige meisje, allen uit Enschede. Zij fietsten op de kruising Snakenborglaan met de Vlierstraat. De twee meisjes kwamen met de sturen tegen elkaar, waarna de 13-jarige kwam te vallen. Zij is met vermoedelijk beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-123448)

Automobilist onder invloed

Dronken automobilist weigert alle medewerking en is ter ontnuchtering opgesloten

Enschede

Op maandag 4 oktober werd omstreeks 07.00 uur bij de politie een mogelijke onwelwording gemeld. In het doodlopende stukje van de Bruggenmorsweg trof de politie een stilstaande auto aan, waarvan het rechter voorwiel kapot was. Tevens brandden de autolampen nog. In de auto zat een man in diepe slaap. Nadat de agenten de man hadden wakker geschud bleek deze behoorlijk onder invloed van alcohol. Ze hielden de verdachte, een 25-jarige Enschedeër aan. De verdachte was niet in staat een ademtest af te leggen. Vervolgens weigerde de verdachte medewerking aan een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Vervolgens is de verdachte ter ontnuchtering opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 04-123020)

Fietsendief aangehouden

Beveiligingsmedewerkers houden verdachte van fietsendiefstal aan

Enschede

Op maandag 4 oktober waren omstreeks 20.10 uur beveiligingsmedewerkers van het ziekenhuis getuige van een fietsendiefstal. Zij hadden gezien dat een man het slot van een fiets forceerde. Aanvankelijk hielden zij de man vast, echter deze wist zich los te rukken en weg te komen met twee fietsen. De politie trof de man op aanwijzing van een van de getuigen aan op de Ripperdastraat en hielden hem aan. De verdachte, een 42-jarige Enschedeër, is voor nader verhoor opgesloten. Tevens bleek dat de verdachte nog een aantal vonnissen had open staan. De twee fietsen zijn in beslag genomen. (bps: 04-123465)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --