ZORGVERZEKERAAR VGZ
http://www.vgz.nl

Trias en VGZ-IZA Groep ondertekenen intentieverklaring fusie

Zorgverzekeraar Trias (Gorinchem) en de VGZ-IZA Groep (Nijmegen) hebben een intentieovereenkomst gesloten waarmee een eerste formele stap is gezet in het traject dat moet leiden tot een volledige fusie tussen beide zorgverzekeraars. Via een gefaseerde aanpak zal één groep van bedrijven ontstaan waarbinnen de namen VGZ, IZA en Trias ieder hun bestaansrecht kunnen behouden.

De nieuwe combinatie wordt met ruim 3 miljoen verzekerden en circa 3.000 medewerkers de grootste zorgverzekeraar van het land. Met bijna 20% marktaandeel creëert de combinatie voldoende financieel economisch draagvlak om continuïteit te garanderen temidden van de toenemende concurrentie binnen de zorgverzekeringswereld. Door de bundeling van de organisaties zullen voordelen ontstaan die het niveau van dienstverlening aan de klanten zullen verhogen. De doelstelling van de bedrijven die deel uit gaan maken van de VGZ-IZA-Trias Groep is primair gericht op uitstekende dienstverlening en continuïteit en niet op winstmaximalisatie.

De nieuw te vormen groep ontstaat via een gefaseerde aanpak. In eerste instantie zal Trias Aanvullende Verzekeringen, waarin de aanvullende verzekering en de particuliere polis zijn ondergebracht, fuseren met de VGZ-IZA Groep. Daarna, bij aanvang van de invoering van de Basisverzekering, naar verwachting 1 januari 2006, zal Trias Ziekenfonds aan de VGZ-IZA-Trias Groep worden toegevoegd. Tot dat moment blijft Trias Ziekenfonds zelfstandig.

Beide partijen blijven gevestigd in Gorinchem, respectievelijk Nijmegen. Vooralsnog heeft het fusietraject geen gevolgen voor het personeel. Pas in een later stadium zal worden gekeken naar de mogelijke samenvoeging van afdelingen.

De bedrijven binnen de nieuwe groep gaan zich met name toeleggen op zorgverzekeringen, maar binnen de gekozen organisatievorm is ook plaats voor bedrijven gericht op onder andere sociale zekerheid, arbozorg en reïntegratie.


---