AutoRai

5-10-2004

Inzet Bleekemolen tijdens laatste DTM-race niet beloond

Jeroen Bleekemolen werd niet beloond voor zijn inzet tijdens de laatste DTM-race van het seizoen 2004 op het circuit van Hockenheim. Ik had qua snelheid zelfs in de top tien kunnen eindigen, maar helaas mocht het niet zo zijn, verzuchtte de Nederlandse Opel-fabrieksrijder.

Hij was door een ongecontroleerde manoeuvre van de Tsjechische Mercedes-rijder Jarek Janis hard van de baan gereden, waardoor zijn Opel Astra V8 Coupé flink beschadigd raakte. Bleekemolen zelf stapte ongedeerd, maar teleurgesteld uit.

In de vrije trainingen werd het al duidelijk dat Bleekemolen op Hockenheim zeker een kans maakte om snelste rijder met een Jahreswagen, een DTM-bolide van vorig seizoen, te worden. In de beide testsessies op vrijdag van elk anderhalf uur reed hij telkens de vijftiende tijd in het startveld van 21 autos, een prestatie waarmee hij erg tevreden was. In de tijdtraining, bepalend voor de verdeling van de plaatsen in de startopstelling, kon hij deze prestatie echter niet herhalen. Ik deed drie pogingen om een snelle rondetijd neer te zetten, maar alledrie de keren reed er een auto voor me. Dan kun je het vergeten, want daarmee verlies je gewoon teveel tijd, verklaarde hij. Zo kwalificeerde Bleekemolen zich als twintigste.

In de race had hij een sterke start en reed hij direct goed naar voren: na de eerste ronde was hij al twaalfde. Die positie wist hij een aantal ronden lang vast te houden, maar kort na zijn eerste verplichte pitstop was de race voor Jeroen Bleekemolen over. Janis remde echt veel te laat voor de hairpin, hij reed met blokkerende wielen vol tegen de achterkant van mijn auto aan. Achteraf is hij nog wel even naar me toe gekomen om zich te verontschuldigen, maar ja, daar koop je natuurlijk niets voor. Het is extra zuur omdat de rondetijden gewoon uitwezen dat er dit keer een goede klassering voor mij had ingezeten. Ik had me het eind van het seizoen bepaald anders voorgesteld, maar soms gaan die dingen nu eenmaal zo.

Jeroen Bleekemolen was niet de enige Opel-rijder die veel pech had gedurende het raceweekeinde op het circuit van Hockenheim. Van de zes overige Opel-rijders, die allen met een Vectra GTS V8 in actie kwamen, haalden alleen Timo Scheider als negende en Heinz-Harald Frentzen als twaalfde de finish. De overige rijders vielen als gevolg van aanrijdingen of technische problemen uit. In de eindstand van het kampioenschap is Timo Scheider de best geklasseerde Opel-coureur, de in Oostenrijk wonende Duitse rijder sloot het seizoen af op de achtste plaats.

In de Formule 3 Euroserie zorgde Nicolas Lapierre, de Franse coureur in het Opel Team Signature Plus, voor twee Opel-overwinningen als afsluiting van het seizoen. Lapierre bezet de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap. Zijn Nederlandse teamgenoot Giedo van der Garde kende tijdens het weekeinde op Hockenheim de nodige problemen. De Veenendaalse rijder werd tweede in het klassement voor nieuwelingen in de Formule 3.