Time : 11:11:07 AM
Date : Tuesday, October 05, 2004
Sender Name: Fedichem

Innovatie op de beroepensite www.jobschemie.be

Vind de job van je dromen in de chemie

Brussel, 5 oktober 2004 - Fedichem, de Federatie van de Chemische Industrie van België en het Fonds voor de Beroepsvorming van de Bedienden in de Scheikundige Nijverheid lanceren een apart hoekje voor het versturen van e-cards vanop de reeds erg populaire webstek die een reeks typische jobs in de chemiesector voorstelt. De jonge surfers op deze site kunnen hiermee kaartjes versturen naar al hun vrienden en makkers en in sympathieke termen uitdrukken dat de chemie tussen hen prima is.

"you and me - da's chemie", "jouw formule - of de mijne" en "bij jou
- ben ik in mijn element" zijn de drie sympathieke boodschappen die de bezoekers van de Fedichem-beroepensite kunnen uitwisselen. Uiteraard kan de afzender daar zijn persoonlijke boodschap aan toevoegen.

De animaties zijn bijzonder bestudeerd om in de smaak te vallen van jongeren. We zien hartjes zweven, kusjes door de lucht vliegen, handen die elkaar teder vinden, wangen die blozen en natuurlijk ... de moleculen die dat allemaal mogelijk maken.

Alle animaties worden in drie varianten aangeboden: meisje/jongen, jongen/jongen en meisje/meisje. Op deze manier wil de chemiefederatie alle doelgroepen binnen het jonge volkje bereiken. Je vindt het allemaal op www.jobschemie.be.

Waarom heeft Fedichem deze webstek gecreëerd? Nogal wat jongeren vragen zich af of zij eventueel in de chemiesector aan de bak kunnen komen. Want zij weten dat het werken daar best leuk, veilig, creatief en hightech is. Verscheidene recente onderzoeken door onafhankelijke bureaus bevestigen dat. Vandaar dat jongeren zich vragen stellen als:


- Wat moet je studeren voor een job in de chemie?
- Moet je een scheikundige zijn om in de chemie te werken?
- Ik heb een diploma, wat nu? Kan ik daarmee in de chemie terecht?

De beroepensite geeft een antwoord op dit soort vragen van pas afgestudeerden of jongeren die nog geen studiekeuze gemaakt hebben. Hij stelt tientallen beroepen in de chemische sector voor. Hij wil werkzoekenden helpen in hun oriëntatie naar een job in de scheikundige industrie en een aanzet geven tot een doordachte studiekeuze.

De beroepensite wordt ongetwijfeld een "bestseller" onder de surfers, na de industriële portaalsite van de federatie, www.fedichem.be en de originele, wetenschappelijke site rond het periodieke systeem en zijn toepassingen in het dagelijks leven, www.tabelvanmendeljev.be, die internationaal befaamd is. Beide sites samen ontvangen jaarlijks 800.000 bezoekers, wat uitzonderlijk is.

Informatie:
Daniel Verbist
tel. 02 238 99 91
dverbist@fedichem.be

Dirk Clotman
tel. 02 238 97 5
dclotman@fedichem.be

André Van Nieuwenhove
Secretaris-generaal van de Fondsen voor Vorming voor de Scheikundige Nijverheid tel. 02 238 97 61
avannieuwenhove@fedichem.be