Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Statencommissie Zorg, Welzijn en Cultuur:

Afspraken over aanpak thema's jeugdzorg en armoedebestrijding


De aard en omvang van de armoede in Brabant wordt in kaart gebracht. De gemeenten en ouders worden geconsulteerd over het jeugdbeleid. De Statencommissie Zorg, Welzijn en Cultuur heeft werkafspraken gemaakt over de aanpak van de thema's jeugd en armoedebestrijding uit de bestuursagenda 2004/2005 van Provinciale Staten.

De commissie organiseert een werkconferentie met vooral gemeenten over preventief jeugdbeleid en gaat spreken met deskundigen van betrokken organisaties. Tevens wordt beken hoe de commissie over het jeugdbeleid kan spreken met de jeugd waar het om gaat en hun ouders.

Voor het thema armoedebestrijding heeft de commissie een opdracht geformuleerd voor twee rapporteurs uit Provinciale Staten. Inmiddels zijn de namen van deze rapporteurs bekend: Mw. Van Haaften (CDA) en dhr. Van Hezik (Groen Links). Doel is dat de rapporteurs in kaart brengen hoe groot armoede als maatschappelijk probleem in Noord-Brabant is, hoe de aanpak op hoofdlijnen van de verschillende overheden is en wat de verschillende politieke opvattingen zijn over een eventuele rol van de provincie. Resultaat moet een rapportage zijn met beschrijving van de politieke dilemma's die als basis kan dienen voor het debat in de staten.