Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Stadsdeelbaas speurt naar overtredingen

De stadsdeelvoorzitter van Geuzenveld-Slotermeer, Robin de Bood heeft deze week een dag meegelopen met de milieuagenten. De Bood liep mee om meer inzicht te krijgen in de dagelijkse praktijk van handhaving. De roep van bewoners om strenger toezicht op naleving van regels wordt steeds luider, ook in Geuzenveld-Slotermeer. Het bestuur wil deze wens serieus nemen en in 2005 het handhaven van de regels versterken.

Het was een regenachtige dag, maar dat weerhield Robin de Bood er niet van zich op sleeptouw te laten nemen. Het gezelschap maakte een wandeling door het stadsdeel en de buitengebieden. Het hele spectrum van het takenpakket van een milieuagent kwam aan bod. Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer heeft drie milieuagenten in dienst die toezien op het naleven van milieuregels. Constateren zij een overtreding, dan kunnen ze de dader een proces verbaal geven. De drie agenten worden sinds juli van dit jaar ondersteund door drie milieuassistenten.

De dagelijkse praktijk van de milieupolitie
Milieuagenten maken onder meer rondes om te zien of bewoners hun huisafval op verkeerde tijden hebben buiten gezet, en of er fiets- en autowrakken op straat zijn. Ook bedrijven worden niet ontzien. Hebben zij een vergunning voor hun uitstalling en leveren zij het bedrijfsafval op de juiste manier aan? De milieupolitie onderzoekt of de contracten en vergunningen in orde zijn, zoals voor uitstallingen en reclameborden op de stoep voor de winkel. De Bood was erg te spreken over zijn rondleiding. Hij heeft een goed beeld gekregen van de dagelijkse praktijk van handhaving en maakte nog een heterdaadje mee: in de Brettenzone troffen ze illegale kampeerders aan. Het kamp werd direct opgebroken.

Controle op de naleving van regels
Het Dagelijks Bestuur vindt dat er sterker moet worden toegezien op de naleving van regels. In 2005 zal het stadsdeel aan de hand van een prioriteitenlijst aangeven waar extra op zal worden gelet. Voor het melden van klachten en voor vragen over de openbare ruimte, kunnen bewoners terecht bij het gratis servicenummer: 0800-023 11 22. Of raadpleeg de afvalwijzer op de website. Klik op onderstaande link.

Link(s):
Afvalwijzer