Politie Zuid-Holland-Zuid

05/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-10-2004 - Persberichten District II

JONGEN BOTST OP PAAL
GORINCHEM- Maandagmorgen 4 oktober rond 08.00 uur is een 12-jarige jongen uit Woudrichem op een paal gebotst toen hij de Merwedebrug afreed. Hij is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is behandeld aan verwondingen in zijn gezicht. De jongen wist niet meer hoe het kwam dat hij tegen de paal reed.

AANRIJDING FIETSER
SLIEDRECHT- Op de Deltalaan is maandagmorgen 4 oktober een 13-jarige jongen uit Sliedrecht aangereden door een auto. De jongen reed plotseling de weg op en de 46-jarige bestuurder van de auto kon hem niet meer ontwijken. De jongen is met nekklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

MAN RIJDT IN OP POLITIEMAN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Maandagmorgen 4 oktober waren twee politieagenten op de Rivierdijk bezig met een snelheidscontrole met een lasergun. Er kwam een man aanrijden die 73 km per uur en dus te hard reed. Hij kreeg van een van de twee agenten een stopteken, waar hij niet aan voldeed. Hij reed recht op de 41-jarige agent af, die op het laatste moment van de weg af moest springen om niet overreden te worden. Hij werd daarbij nog wel geraakt aan zijn schouder. De man, een 54-jarige man uit Gorinchem, stopte even verderop. Hij is aangehouden en is in verzekering gesteld.

MARKTKOOPMAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Op de Grote Markt is maandag 4 oktober rond 11.20 uur een 36-jarige marktkoopman aangehouden. Hij had een verschil van mening met een 36-jarige controleambtenaar van de Voedsel en Warenautoriteit over stekkers die hij verkocht en die volgens de ambtenaar niet mochten worden verkocht. De ambtenaar werd door de marktkoopman geslagen, waarna hij door de politie is aangehouden en is meegenomen naar het bureau.

CONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag, 4 oktober 2004, op de Arkelsedijk en de Banneweg. In totaal werden ongeveer 350 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

INBRAAK BEDRIJF
GORINCHEM- Op maandagmorgen, 4 oktober 2004, is ingebroken in een bedrijf aan de Stephensonweg. Nadat de achterdeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Gestolen zijn 3 flatscreens. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

AANRIJDING MET LETSEL
GORINCHEM- Op maandagmiddag, 4 oktober 2004, omstreeks 13.05 uur, vond op de Stationsweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfiets. De snorfietser, een 20 jarige man uit Dordrecht raakte hierbij gewond. Een personenauto, bestuurd door een 33 jarige man uit Boven- Hardinxveld, reed komende vanuit de Bannenweg over de Stationsweg. Hij sloeg linksaf de parkeerplaats bij het Station op en verleende geen voorrang aan de snorfietser welke op het fietspad reed gaande in de richting van de Banneweg. Een aanrijding volgde. De 20 jarige snorfietser werd met verwondingen aan zijn hoofd en been per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. Na behandeling mocht hij naar huis.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEERDAM- Op dinsdagochtend, 5 oktober 2004, omstreeks 02.30 uur, is op de Tiendweg een 34 jarige man uit Leerdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

INBREKERSGEREEDSCHAP
PAPENDRECHT- Drie mannen zijn door politieagenten aangehouden omdat ze in bezit waren van inbrekersgereedschap. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 5 oktober 2004, omstreeks 02.45 uur, op de Veerweg. Het drietal, allen 19 jaar uit Dordrecht ( 2 keer) en Italië, reed in een personenauto. Tijdens een routinecontrole troffen de politieagenten inbrekersgereedschap aan. De verdachten zijn ingesloten. Tijdens het onderzoek is niet gebleken dat het drietal daadwerkelijk ingebroken heeft. In de loop van de ochtend zijn ze na verhoor met een bekeuring heengezonden.