Politie Zuid-Holland-Zuid

05/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-10-2004 - Persberichten District I

AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 47 jarige man uit Dordrecht is op het centraal station aangehouden door politieagenten. Dit gebeurde op maandagmiddag, 4 oktober 2004, omstreeks 14.10. De man veroorzaakte overlast op het station. Hij weigerde op vordering van de agenten te vertrekken. Toen de politieagenten de man aanhielden vond hij et nodig om hen te beledigen. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

SPEELGOED
DORDRECHT- Drie vrouwen, van 26 jaar uit Groningen en 26 en 30 jaar uit Dordrecht, zijn door een beveiligingsbeambte aangehouden nadat zij voor 185 euro aan speelgoed stalen uit een winkel. Dit gebeurde op maandagmiddag, 4 oktober 2004, in een winkel aan het Statenplein. De verdachten werden overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn ze met een dagvaarding heengezonden.

CONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op de Laan van Walburg hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 4 oktober 2004, van 14.00 tot 16.00 uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 21 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag, 4 oktober 2004, op de M.Harpertsz Trompweg, de Abel Tasmanstraat, de Laan van Londen en de Karel Doormanweg. In totaal werden ongeveer 635 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

RIJDEN ONDER INVLOED
HENDRIK IDO AMBACHT- Een 54 jarige man uit Ridderkerk is op de Veersedijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op maandagavond, 4 oktober 2004, omstreeks 20.25 uur. De verdachte was met zijn personenauto op een vluchtheuvel gereden. De onderkant van zijn auto raakte daardoor beschadigd. Omdat de bestuurderalcohol had gedronken werd hij aangehouden. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (975 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 12 uren heengezonden.

KRAKERS
DORDRECHT- Vijf mannen, 30, 20, 18 en 2 keer 17 jaar allen uit Dordrecht, zijn door politieagenten aangehouden na een kraakactie. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 5 oktober 2004, omstreeks 05.15 uur, in een pand aan de Prinsenstraat. De verdachten zijn aangehouden wegens vernieling van het slot van de voordeur. Het pand stond minder dan 1 jaar leeg. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.