Politie Zuid-Holland-Zuid

05/10 Hoeksche Waard

05-10-2004 - Persberichten District III

DRUGS: AANHOUDINGEN
STRIJEN- Op vrijdag 1 oktober heeft de politie in totaal negen mensen aangehouden. Het betreft een 35-jarige vrouw uit Puttershoek en een 37-jarige man uit Strijen. De twee worden verdacht van drugshandel. Ze zijn in een woning in Strijen aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld. De vrouw is na voorgeleiding aan de rechter commissaris heengezonden en de man is nog steeds in verzekering. De politie ging de woning binnen naar aanleiding van klachten dat er in de woning drugs gedeald zou worden. Dezelfde dag werden ook zeven klanten aangehouden. Deze zijn verhoord op het politiebureau waarna ze zijn heengezonden. De politie trof in de woning verdovende middelen aan. Deze zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek verder voort.

AANHOUDINGEN VERNIELING SPIEGELS
WESTMAAS- De politie heeft maandagmorgen 4 augustus twee jongens uit Westmaas aangehouden van 17 en 16 jaar oud. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het vernielen van autospiegels. Dit gebeurde in de nacht van 16 op 17 augustus in verschillende straten in Westmaas. In totaal werden van 12 geparkeerd staande autos de spiegels vernield. De jongens bekenden de vernielingen en zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

NIETS ERIN - NIETS ERUIT
HEINENOORD Maandagmorgen, 4 oktober 2004 heeft de politie op de Carpoolplaats aan de Reedijk een Niets erin, Niets eruit-controle gehouden. In totaal zijn 38 personenautos gecontroleerd. 28 autos waren in orde, in 9 autos lag de buit voor het grijpen en i auto was niet afgesloten. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

CONTROLE
S-GRAVENDEEL- Tijdens een gordelcontrole op de Hendrik Hamerstraat hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. 1 bestuurder reed bovendien zonder rijbewijs. De agenten hielden de controle op maandagmiddag, 4 oktober 2004. In totaal werden ongeveer 120 voertuigen gecontroleerd.

HEINENOORD- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 4 oktober 2004. Ze schreven de bekeuringen uit voor opgevoerde bromfietsen en diverse technische gebreken. In totaal controleerden de agenten 30 bromfietsen. De bromfietsen werden door een motorrijder uit het verkeer gehaald en naar de controleplaats gebracht.

KLAASWAAL- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde fotoradar hebben politieagenten 23 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 4 oktober 2004, van 12.45 tot 15.45 uur. In totaal werden ongeveer 290 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.

DIEFSTAL GELDKISTJE
NIEUW-BEIJERLAND- Een 45 jarige man uit Nieuw-Beijerland is aangehouden als verdachte van diefstal van een geldkistje met sieraden en gouden munten. Dit gebeurde op maandagavond, 4 oktober 2004, in een woning aan de Langeweg. De 45 jarige man wordt ervan verdacht dat hij het geldkistje vanuit de woning heeft gestolen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

TWEE KEER AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND- Een 17 jarige jongen uit Oud-Beijerland is in korte tijd twee keer aangehouden. De eerste keer gebeurde dit op maandagmiddag, 4 oktober 2004, wegens het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs. De harddrugs werden door politieagenten tijdens een controle aangetroffen. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden. De tweede keer werd hij aangehouden op dinsdagochtend, 5 oktober 2004, omstreeks 04.00 uur. Hij probeerde op het Multatulipad een personenauto te stelen. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.