Gemeente Westerveld


1-10-2004
Digitaal WOZ-loket in Westerveld

Medio oktober kunnen de inwoners van de gemeente Westerveld de kenmerken van hun eigen woning of bedrijf, die gebruikt worden voor de waardevaststelling voor de WOZ/OZB, via de website van de gemeente bekijken.

Kenmerken
De belangrijkste kenmerken van een pand, zoals soort object, inhoud, oppervlakte, bouwjaar en bijgebouwen worden daarbij getoond. Via internet kan er ook op deze gegevens gereageerd worden. Via de website van de gemeente kan de burger inzage krijgen over het hele proces rond de Wet WOZ.

Verbetering dienstverlening
Momenteel worden alle objecten (woningen en niet-woningen) binnen de gemeente Westerveld in het kader van de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken opnieuw getaxeerd. De uiterlijke kenmerken van de objecten zijn van belang voor deze waardevaststelling. De gemeente Westerveld wil de belastingplichtige inzage geven in de gegevens die hiervoor gebruikt worden. Over een aantal weken kan de belastingplichtige via de website
www.gemeentewesterveld.nl deze gegevens bekijken en eventueel printen. Op de site is een algemeen gedeelte waar uitleg wordt gegeven over het herwaarderingsproces en waar antwoord wordt gegeven op de meest gestelde vragen over de Wet WOZ. Daarnaast is er een gedeelte waar de belastingplichtige door het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens bij de taxatiegegevens van zijn/haar eigen object komt. Via dezelfde site kunnen via e-mail opmerkingen over de kenmerken aan de gemeente worden doorgegeven.

Taxatieverslag online
In februari 2005 worden de nieuwe waarden middels de aanslag onroerende-zaakbelastingen aan de belastingplichtigen bekend gemaakt. Via de website van de gemeente Westerveld kan de belastingplichtige dan ook een taxatieverslag van zijn object met onderbouwende marktgegevens opvragen en printen.

Publiciteit
Zodra de gegevens via de website van de gemeente bekeken kunnen worden zal dit via de Westervelder en via de website bekend worden gemaakt. De gegevens zullen alleen via internet opgevraagd kunnen worden. Telefonisch en schriftelijke verzoeken zullen niet in behandeling worden genomen.