Politie Amsterdam-Amstelland

Bedreiging met vuurwapen: getuigen gezocht

5-10-2004. Zaterdagochtend 25 september 2004 rond kwart voor zes werd in de Amstelstraat een fietser met een vuurwapen bedreigd door een aantal mannen. Het slachtoffer vluchtte rennend weg en liet zijn fiets achter.

De daders gooiden vervolgens ter hoogte van de Blauwbrug de fiets in het water van de Amstel. Hierna reden zij weg in een donkere Volkswagen Golf. Het slachtoffer probeerde ze nog te volgen met een taxi, maar zonder resultaat.

De binnenstadsrecherche is op zoek naar getuigen. Met name de taxichauffeur wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Het nummer dat gebeld kan worden: (020) 559 2321.
---

Agent houdt in vrije tijd rovers aan

5-10-2004. Maandagmiddag rond halfvier herkende een diender, toen hij in zijn vrije tijd in een winkelcentrum was, twee mogelijke straatrovers aan de hand van een signalement. Hij seinde zijn collegaâs in. Tegelijkertijd bleef hij het duo volgen.

Enige tijd daarna werd het tweetal (15 en 18 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van tenminste vijf straatroven in Amstelveen en Buitenveldert, waarbij één aangever lichtgewond raakte.
---

Wildplassers op de vuist met agenten
5-10-2004. Vanmorgen vroeg rond kwart voor vijf werden twee mannen (24 en 33 jaar) gearresteerd. Eén van de mannen was betrapt op wildplassen tegen een muur van een woning. Toen hij werd gearresteerd probeerde hij te ontkomen terwijl een maat de agenten belaagde. Met hulp van andere agenten werd het tweetal uiteindelijk ingerekend.