Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

5-10-2004 Winnaar eerste Ed. van Thijn Scriptieprijs bekend! Maandag 27 september jl. is tijdens het Reiswerk Debat in De Rode Hoed in Amsterdam voor de eerste keer de Ed. van Thijn Scriptieprijs uitgereikt. De winnaars, Ramona van Marwijk en Manon Joosten, hoorden van de heer Van Thijn persoonlijk waarom juist hun scriptie gewonnen heeft.

Het onderwerp duurzaam toerisme is zeer relevant voor de reisbranche. Het is een fantastische casestudy met een goed theoretisch raamwerk. Daarbij komt dat het een lokale studie in Kenia is die als voorbeeld kan dienen voor de rest van de wereld! De jury kent dan ook met veel plezier de eerste Ed. van Thijn Scriptieprijs toe aan deze afstudeerders van de Universiteit Wageningen. De winnaars ontvingen uit handen van Ed. van Thijn een geldbedrag van 1.250,-. De winnende scriptie zijn te lezen op www.reiswerk.nl.

Uit de inzendingen werden drie afstudeerscripties door een vakjury genomineerd. Tijdens de jurybijeenkomst in september jl. bespraken de juryleden de drie genomineerde scripties en voerden zij korte interviews met de auteurs. Tijdens het overleg werd duidelijk dat het geen gemakkelijke keuze was, aldus Ed. van Thijn. Alledrie de scripties zijn van hoog niveau, zijn inspirerend en gaan over uiteenlopende, maar voor de branche relevant onderwerpen. Het was voor de jury dat ook een worsteling om tot een winnaar te komen.

De Ed. van Thijn Scriptieprijs is in het leven geroepen om de reisbranche als afstudeeronderwerp onder de aandacht van HBO- en universitaire studenten te brengen. Dit met het doel om de discussie over ontwikkelingen in de reisbranche wetenschappelijk te verbreden en te verdiepen, wat wellicht tot nieuwe inzichten kan leiden. De naamgever van de prijs, Ed. van Thijn, was tot 2004 voorzitter van het ANVR, het Algemeen Nederland Verbond van Reisondernemingen. Zijn affiniteit met de (inter)nationale politiek, economie en het onderwijs is inspirerend; dé reden waarom Reiswerk Opleidingen juist deze naam wil verbinden aan een unieke scriptieprijs.