Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


05 oktober 2004


Putten - aanhouding inzake tanken zonder betaling.


Op maandag (04-10) werd er rond 11.10 uur door een automobilist voor E 37,21 benzine getankt bij een benzinestation aan de A28. De bestuurder reed weg zonder te betalen en werd rond 12.00 uur door gealarmeerde agenten van omliggende politiekorpsen in Kampen aangehouden. De dader, een 43-jarige man uit Amsterdam bleek in een gestolen auto te rijden welke die ochtend werd ontvreemd te Amstelveen.
De politie heeft de zaak in onderzoek.


Wapenveld - 10-jarig jongetje aangereden.


Op maandag (04-10) liep een 10-jarige jongen uit Wapenveld tegen de auto van een


22-jarige man uit Wapenveld. De automobilist reed rond 12.10 uur op de Leeuwerikweg en stuurde zijn auto iets naar rechts omdat er uit tegenovergestelde richting een fietser kwam. Aan de rechterzijde van de weg stonden auto's geparkeerd en de jongen liep plotseling tussen deze auto's de weg op waarna de automobilist hem niet meer kon ontwijken.


De jongen is met vermoedelijk een gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Zwolle.


Nunspeet- kop-staartbotsing.

Op maandag (04-10), rond 18.10 uur, botste een 20-jarige automobiliste uit Elburg op de stilstaande auto van een 45-jarige vrouw uit Nunspeet.
De Nunspeetse stond op de Laan achter twee auto's te wachten voor de kruising
F.A. Molijnlaan en de Secr.Boerhoutweg toen de Elburgse naderde en het rijtje wachtenden vermoedelijk te laat zag. Vervolgens botste ze op de wachtende auto.
De aangereden auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf. De bestuurster van deze auto klaagde over nekpijn en zou bij aanhoudende klachten naar de huisarts gaan.


Nunspeet - inbraak campingkantine.

In de nacht van zondag op maandag (03/04-10) werd er ingebroken in een campingkantine aan de Wiltsangh. De dader kwam binnen door een raam te forceren. Ontvreemd werd een onbekende hoeveelheid geluidsapparatuur. Het pand werd verlaten door een zijdeur.


Putten - xtc-pillen bij controle hangjeugd aangetroffen..


Nav een melding over rondhangende jeugd , controleerde de politie op maandag (04-10) rond 19.50 uur een groepje jongeren aan de Engweg. Ze kregen een boete voor het veroorzaken van overlast. Vijf van de jongeren konden zich legitimeren maar de zesde persoon, een 17-jarige Puttenaar, kon dat niet en wilde er vandoor gaan. Dit mislukte en hij werd aangehouden voor het niet opgeven van zijn naam. Bij onderzoek werden onder meer 74 XTC-pillen en een knipmes bij hem aangetroffen. De betreffende goederen werden in beslag genomen en de jongeman krijgt een proces-verbaal.


Putten - snelheidscontrole bij school.

Op maandag (04-10) heeft de politie bij een basisschool aan de Garderenseweg een snelheidscontrole gehouden. Vier bestuurders kunnen ivm te hard rijden een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.


Harderwijk - kop-staartbotsing.

Op maandag (04-10) vond er rond 17.50 uur een kop-staartbotsing plaats op de S7
thv de afrit A28. Een 83-jarige automobilist uit Hendrik Ido Ambacht moest stoppen voor het verkeerslicht. Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wervershoof kon zijn combinatie niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto. Er raakte niemand gewond maar de auto werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - drankrijder betrapt.

Een 26-jarige automobilist uit Harderwijk bleek dinsdag (05-10) rond 02.05 uur bij een politiecontrole op de Groene Zoomweg onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0,6 en kreeg een boete uitgereikt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --