Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 oktober 2004


Bejaarde vrouw beroofd

Op maandag (4/10) omstreeks 12.15 uur werd een 73 jarige inwoonster uit Apeldoorn beroofd van haar handtas. De Apeldoornse fietste over de Wilhelminapark richting de Meester van Hasseltlaan. Zij werd ingehaald door een jongeman op de fiets de in het voorbijgaan haar handtas pakte uit een mandje aan het stuur. De jongeman fietste snel weg via een houten bruggetje richting de Generaal van der Heydenlaan. Het gaat om een zwarte, stoffen handtas met daarin onder andere sleutel en een witte portemonnee.
Signalement van de jongeman: is ongeveer 20 jaar oud met donker krullend haar. Hij droeg een half lange lichte jas. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Diefstal bromfiets


De politie heeft maandagavond (4/10) een Hierdenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Getuigen zagen rond 20.55 uur dat drie jongemannen op het Operaplein een bromfiets in een busje aan het laden waren. De getuigen belden de politie en gaven een beschrijving van het busje. Kort daarna werd het busje door agenten van het verkeershandhavingsteam elders in Apeldoorn opgespoord. De bestuurder werd aangehouden. In de bus werd de gestolen bromfiets aangetroffen. De Hierdenaar werd aangehouden en ingesloten in verband met het onderzoek. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen plaatsvinden.


Inbreker aangehouden


De politie heeft in de nacht maandag op dinsdag een 44 jarige Apeldoorner aangehouden. De man werd naar aanleiding van een melding dat er werd ingebroken betrapt bij een horecazaak aan de JC Wilslaan. De Apeldoorner had een sigarettenautomaat naar buiten gesleept en probeerde deze open te breken. De man werd in de struiken bij het pand aangetroffen. Hij werd voor onderzoek ingesloten.


Met auto tegen de gevel gebotst

Maandag (4/10) rond 17.30 uur is een 21 Apeldoorner met zijn auto tegen een gevel gebotst. De Apeldoorner raakte, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur kwijt en botste tegen de gevel van een pand aan de Kalverstraat. Door de botsing ontstond schade aan de gevel. Vervolgens is de man doorgereden. Door getuigenverklaringen kon de man enige tijd later worden aangehouden. Bleek dat hij niet in bezit was van een rijbewijs. De politie maakt proces verbaal op.


Valse naam


Maandagmiddag (4/10) bekeurde de politie een 17 jarige Apeldoorner omdat hij fietste in het voetgangersgebied van de Hoofdstraat. Hierbij gaf de Apeldoorner een valse naam op en werd hij aangehouden. Met een boete van E 95,- voor het opgeven van een valse naam en E 25,- voor het fietsen in voetgangersgebied kon hij weer naar huis.


Bromfietser raakt licht gewond


Maandag (4/10) raakte rond 17.15 uur een 17 jarige Apeldoorner licht gewond. Een 55 jarige automobilist uit Apeldoorn wilde de Anklaarseweg oprijden en had hierbij de 17 jarige bromfietser over het hoofd gezien. De bromfietser liep hierbij schaafwonden en kneuzingen op.


96 bestuurders te snel

De politie heeft maandag (4/10) bij een controle op de Elspeterweg 96 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1251 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --