Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


5 oktober 2004


Zutphen - Met drank op tegen boom

Maandag rond 08.50 uur raakte een 50 jarige automobiliste uit Zutphen van de weg en botste tegen een boom. De vrouw reed over de Harenberg en raakte in een scherpe bocht de stoeprand. Hierdoor schampte zij een boom en kwam tot stilstand tegen een andere boom. Zij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw bleek onder invloed van sterke drank en in het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Laren - Inbraken in sportkantines

Afgelopen weekend werd bij verschillende sportkantines ingebroken. Dit gebeurde in Laren in een kantine aan de Holterweg, in Vorden in een kantine aan de Overweg en in Eerbeek bij een sportclub aan de Veldkantweg. In Laren werd een koffiezetapparaat en een onbekend geldbedrag weggenomen. In Vorden werd onder andere een stereotoren, een aantal flessen wijn en geld weggenomen. Bij de club in Eerbeek werden 20 leren voetballen in oranje netten en een compressor meegenomen. De compressor werd teruggevonden in de omgeving. Het is niet duidelijk of het om één dadergroep gaat of om verschillende verdachten.


Zutphen - Diefstal uit bedrijf

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken bij een bedrijf aan de Oostzeestraat. Er werd een deur geforceerd om in het pand te komen. Met een vrachtwagen die eerder dit weekend werd gestolen vanaf de Den Elterweg, werden douchemeubelen, zoals stoomcabines en douchewanden gestolen. De medische artikelen die in de vrachtwagen hadden gezeten werden bij het bedrijf achtergelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Brummen - Motorrijder gewond

Bij een aanrijding op de Zutphensestraat is maandagmorgen (4/10) rond 09.30 uur een 33 jarige Brummenaar gewond geraakt. Een 41 jarige automobilist uit Rheden reed over de Zutphenseweg en wilde keren op de weg. Hierdoor botste de Brummenaar, die achter hem op de motor reed, tegen de auto en kwam ten val. De motorrijder werd met verwondingen aan armen en benen overgebracht naar het ziekenhuis.


Baak - Drankrijders betrapt

Bij verschillende controles op maandagavond (4/10) in Baak en Steenderen bleek een 29 jarige automobiliste uit Steenderen en een 45 jarige automobilist uit Apeldoorn onder invloed van alcohol. Zij bliezen respectievelijk 0,8 prom. en 1,0 prom. Proces verbaal zal worden opgemaakt.


Vorden - Verlichting niet in orde

Maandagavond (4/10) bleek bij verschillende controles in Vorden, Steenderen en Warnsveld dat de verlichting van brom/fietsers niet in orde te zijn. Zij kregen een boete. Verder werd voor de volgende zaken bekeurd: 1x vervallen APK, 1x geen gele stickers op de bromfiets, 1x rijden met de bromfiets over de stoep en 1x te hoge snelheid.


Lochem - Negeren borden gesloten verklaring

Door de politie werden maandagmiddag (4/10) bij controle bij de wegwerkzaamheden op de Zutphenseweg zes bestuurders bekeurd voor het inrijden van een afgesloten weg.


Epse - Te hard

Agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag (5/10) een 33 jarige Deventenaar wel erg hard door Eefde rijden. De man reed richting Deventer. Op een gegeven moment reed de man 128 km, waar 80 km is toegestaan. Verder negeerde de man het rode verkeerslicht. De auto van de Deventenaar werd in beslag genomen en proces verbaal wordt opgemaakt.


Zutphen - Drie bestuurders zonder gordel

Maandagmorgen (4/10) werd door de politie op de Thorbeckesingel een controle gehouden, gericht op het dragen van de autogordel en het op de juiste wijze vervoeren van kinderen in de auto. Daarbij werden drie bestuurders bekeurd omdat zij kun kinderen niet in de gordel of op een speciaal kinderzitje vervoerden. Verder werden er gordeldieren aan kinderen gegeven die wel veilig werden vervoerd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --