Ingezonden persbericht


Eerste ronde Nationale Wetenschapsquiz Student


12 november 2004 in Eindhoven

Eigenwijze studenten gezocht!

Stel jij ook altijd zo veel vragen? Weet jij overal het antwoord op? Ben je dol op feiten en honger je naar kennis? Zoek dan twee even eigenwijze vriend(inn)en en schrijf je samen in voor de Nationale Wetenschapsquiz Student 2004! Misschien zijn jullie wel het slimste studententeam van Nederland.

De Nationale Wetenschapsquiz Student vindt plaats in twee ronden. De eerste ronde is op vrijdagavond 12 november 2004 in Eindhoven. Honderd teams proberen elkaar te slim af te zijn en de moeilijke (strik)vragen het hoofd te bieden. De avond sluiten we af met een groot feest. De slimste teams van deze avond mogen door naar de tweede ronde, de finale. Deze beslissende eindstrijd vindt plaats op vrijdagavond 26 november 2004. Deelnemende teams krijgen nog bericht over lokatie en tijd. Tijdens de finale krijgen jullie dezelfde vragen als bij de Nationale Wetenschapsquiz. Deze vragen worden de zaterdag erna openbaar. Wie tijdens de eindstrijd als eerste eindigt, wint een ontdekkingsreis naar de Ardennen. Deze reis wordt in overleg met de winnaars ingevuld.

Inschrijving is open per team van drie studenten. Elk teamlid moet een HBO- of WO-student zijn. Er zijn geen verdere eisen aan de samenstelling van het team. Je kunt je inschrijven als vereniging, maar dat hoeft niet. Je kunt je team een naam geven.

De uiterlijke inschrijfdatum is woensdag 20 oktober 2004.

Na inschrijving volgt een bevestiging met het verzoek per team ¬ 10 over te maken om deelname te verzekeren. Dit geld moet uiterlijk maandag 1 november ontvangen zijn. Jullie krijgen hier natuurlijk ook iets voor terug.

Voor inschrijving en actuele informatie, ga naar de website:

www.nationalewetenschapsquizstudent.nl


18534d7.gif

Sinds 1994 organiseren NWO en VPRO jaarlijks de Nationale Wetenschapsquiz. Vanaf 1998 kwam daar de Nationale Wetenschapsquiz Junior bij, in samenwerking met Villa Achterwerk. Dit jaar wordt voor het eerst de Nationale Wetenschapsquiz Student gehouden, georganiseerd door de Samenwerkende Bureaus Studium Generale en NWO en gesponsord door Furore, ICT-dienstverlener in de wetenschappelijke wereld. Bij de organisatie zijn vooral studenten betrokken, ondersteund door medewerkers van de Samenwerkende Bureaus Studium Generale en NWO. Studium Generale Eindhoven heeft dit eerste jaar de voortrekkersrol op zich genomen.

Informatie: Studium Generale, Jaffalaan 5, 2628 BX Delft

Telefoon: 015-2785235, studiumgenerale@tbm.tudelft.nl

www.sg.tudelft.nl