1e persbericht van dinsdag 5 oktober 2004

Eindhoven 05-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt

Op het Stationsplein is maandag rond 20.50 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij een fiets uit een fietsenstalling wegnam. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen.

Best: Dronken bestuurder raakt na achtervolging rijbewijs kwijt

Een veertigjarige autobestuurder uit Best is maandagavond om 22.30 uur in de Zilvermeeuwlaan aangehouden omdat hij roekeloos reed en te veel gedronken had. Een onopvallende politiesurveillance zag de bestuurder op de Boschdijk richting Best tot tweemaal toe door rood rijden. De automobilist moest door zijn rijgedrag ter hoogte van de Achtse Barrier in Eindhoven voor de politie stoppen. Maar in plaats van te stoppen probeerde hij met hoge snelheid, die ruim boven de 170 km/uur kwam, te ontkomen in de woonwijk van de Achtse Barrier. De auto werd klem gereden en de bestuurder bleek dronken. De man blies bijna 2,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Gerwen: Automobilist weigert alcoholtest

Op de Van Kemenadelaan is dinsdag rond 3.00 uur een 23-jarige automobilist uit Best aangehouden. Bij de man werd een alcohollucht waargenomen. Hij weigerde echter om mee te werken aan een alcoholtest. Verder bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben en vermoedelijk een valse naam opgegeven te hebben. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Lierop: Man gewond na botsing met boom

Een 36-jarige inwoner uit Haelen botste maandagavond omstreeks 21.30 uur tegen een boom op de Laan ten Boomen. Vermoedelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond.

Riethoven: Sieraden gestolen

In een woning aan de Broekhovense weg is maandagavond rond 23.00 uur ingebroken. Er is een ruit stuk gegooid en er zijn sieraden gestolen.