Politie Friesland

Politieberichten van 05/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 05-10-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u contact opnemen met bureau Communicatie op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur via telefoonnummer (0900) 88 44.

Breezanddijk: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft maandag rond 20.10 uur het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Enkhuizen. De bestuurder reed over de Rijksweg A7 met een snelheid van 179 km/u. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 120 km/u.

Leeuwarden: inbraak bedrijf

Tussen vrijdag 17.15 uur en zaterdag 06.30 uur is in een bedrijfspand aan de Zwettestraat ingebroken. Hierbij werd 4700 kilo tin ter waarde van bijna 30.000 euro weggenomen. Men kwam binnen door een hek en een ruit te vernielen. De politie doet technisch onderzoek en een buurtonderzoek. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen.

Stiens: politieauto te water

Dinsdag rond 09.50 uur is aan de Breedyk een politieauto te water geraakt. De politieauto was met spoed onderweg naar een aanrijding in Marrum. Op de kruising met de Juckemaleane en de Middelzeedyk, haalde de politiewagen via de rechteruitvoegstrook twee autos in die stil stonden voor een verkeerslicht. Hierna stak de politieauto de kruising over, maar op datzelfde moment reed een andere auto de kruising op. Om deze auto te ontwijken stuurde de politieman naar links en reed daardoor diagonaal de kruising over. Hij probeerde nog te remmen en bij te sturen maar kon niet voorkomen dat hij in het watertje naast de Breedyk terechtkwam. Beide politiemensen konden via het raam op het dak van de auto klimmen. Een omstander haalde de twee agenten met een bootje naar de kant. Beide politieagenten bleven ongedeerd. De politiewagen heeft waterschade.

Leeuwarden: verkeerscontrole

De politie heeft maandag vanaf 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan het Zuidvliet en de Oosterkade in Leeuwarden en in Stiens, Franeker, Berlikum en Sint Annaparochie. In totaal kregen 63 bestuurders een bekeuring. Waaronder 39 voor het niet dragen van de gordel, een keer voor verlopen APK, een voor niet handsfree bellen, twee voor geen eigen kenteken op een aanhangwagen en dertien voor te hard rijden. Verder werd een verdachte aangehouden omdat hij een politieagent beledigde.