Politie Zeeland


O-9609-2004 Automobiliste rijdt auto total loss

Een 21-jarige vrouw uit de gemeente Tholen heeft dinsdagmorgen haar auto total loss gereden bij een eenzijdig ongeval.
De vrouw reed rond 07.15 uur over de Provincialeweg in Sint Maartensdijk toen ze de macht over het stuur verloor en via de berm in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand kwam. De bestuurster kwam met de schrik vrij, haar auto is echter total loss.


W-9610-2004 Aanrijding tussen twee brommers

Op de Westhofweg in Ritthem kwamen dinsdagmorgen rond 08.00 uur twee brommers met elkaar in botsing.
Een 29-jarige vrouw uit Oost-Souburg kwam uit de richting Vlissingen en verloor door modder op de weg de controle over haar brommer waarna ze ten val kwam. Hierna werd zij aangereden door een tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit de gemeente Borsele die eveneens ten val kwam. Er was alleen materiële schade.

De modder op de weg was afkomstig van een naast gelegen landbouwperceel, tegen de eigenaar hiervan zal proces-verbaal worden opgemaakt.


W-9611-2004 Automobilist drie maal bekeurd

Een 28-jarige automobilist uit Middelburg is dinsdagmorgen op de Torenweg in zijn woonplaats drie maal bekeurd.
De man was al rijdend aan het bellen en droeg geen autogordel. Uit navraag bleek dat ook zijn auto niet was verzekerd en dat er nog een boete openstond van 75 euro. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook de auto van de Middelburger werd meegenomen en gestald bij het politiebureau. De 28-jarige man werd met drie bekeuringen op zak voor rijden zonder verzekering, rijden zonder gordel en het niet handsfree bellen weer in vrijheid gesteld.


O-9612-2004 Taxichauffeur moet rijbewijs inleveren

Tijdens surveillance van de video-auto is maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een taxichauffeur uit de gemeente Terneuzen.
De man reed met een snelheid van 84 km over de Krukweg door de bebouwde kom van het Goese Meer wat echter een 30 km gebied is. De taxichauffeur moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren waarna proces-verbaal werd opgemaakt. De officier van justitie heeft besloten over te gaan tot vervolging. Dit betekent dat de man zich binnenkort moet verantwoorden voor de rechtbank.