Ingezonden persbericht


COSA introduceert COSA ConteXt Manager versie 2.0

Vianen, 4 oktober 2004 -- COSA BV, voorheen TRANSFLOW Nederland BV, introduceert versie 2.0 van COSA ConteXt Manager. COSA ConteXt Manager is een zeer krachtige oplossing voor de structurering en digitalisering van gemeentelijke werkprocessen en documenten, die zorgt voor meer controle en transparantie. De universele webomgeving biedt gebruikers een duidelijk inzicht in hun taken en directe toegang tot alle daarbij benodigde context.

Gemeenten hebben te maken met procedures ('zaken') die volgens een vast aantal handelingen worden afgewerkt. Voorbeelden zijn een vergunningaanvraag of een klachtafhandeling. COSA ConteXt Manager legt alle handelingen die worden verricht met betrekking tot een zaak, plus de daarbij gebruikte of gegenereerde informatie, vast in een zogenaamd zaakdocument. Hierdoor ontstaat een gedetailleerd overzicht van de afhandeling en kan er achteraf verantwoording worden afgelegd. Via internet kunnen burgers bovendien de behandeling van hun klacht of aanvraag volgen, hetgeen resulteert in een grotere transparantie van de gemeentelijke organisatie.

COSA ConteXt Manager is honderd procent web-enabled. Binnen één universele webomgeving kunnen gebruikers zowel taken bekijken en uitvoeren, als documenten opzoeken en inzien. Omdat koppelingen naar backoffice-systemen zijn geïntegreerd wordt bovendien alle context die benodigd is voor een taak - zoals het dossier, gerelateerde dossiers en registratiegegevens - automatisch aangereikt. In versie 2 is verder de COSA Business Activity Monitor geïntegreerd, die geautoriseerde gebruikers waardevolle managementinformatie biedt over onder andere werkdruk, het aantal lopende processen en statussen. Deze informatie kan worden gebruikt om taken te (her-)verdelen, werkprocessen te optimaliseren of vragen van klanten te beantwoorden. Daarnaast bevat COSA ConteXt Manager 2.0 een aparte zoekfunctie. Met één zoekopdracht kan alle beschikbare informatie worden doorzocht: zowel data, documenten als meta-gegevens.

De oplossing is al bij diverse gemeenten in productie genomen. Bij de gemeente Steenwijkerland worden momenteel honderdvijftig processen gedigitaliseerd met de ConteXt Manager in combinatie met de invoering van het Documentair Structuur Plan (DSP). Sybrand Jongejans, Commercieel Directeur van COSA: "Met haar complete en volledig geïntegreerde omgeving onderscheidt COSA ConteXt Manager zich duidelijk van vergelijkbare oplossingen. Wij zijn bovendien de enige leverancier die een eigen product voor procesmodellering, workflow-, document- en recordsmanagement combineert met een aantal standaardcomponenten specifiek voor lokale overheden. Vanuit de markt hebben we dan ook signalen opgevangen dat COSA ConteXt Manager zeer goed aansluit bij de behoefte die er, met name bij lokale overheden, bestaat op dit gebied en bij standaarden die op dit moment in ontwikkeling zijn."

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim) en Nederland (Vianen). Meer informatie: www.cosa.nl.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl

---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0904)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com