Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 22 september 2004 Datum: 05-10-2004

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Bouwvergunning

* Plaatsen 6 lichtmasten, sportveld Dobbestraat 17, Woltersum (10-09-04)

* Vernieuwen woning, oprichten berging, H.Westerstraat 13, Ten Boer (09-09-04)

* Plaatsen garage/berging, Kollerijweg 52, Woltersum, (09-09-04).

Vrijstelling bestemmingsplan

* Rijksweg 59 te Ten Boer voor vestiging van een praktijk voor sportverzorging, sportmassage en voetreflex (09-09-04).

Vergunning brandveilig gebruik

* - Kruidvat Retail, Koopmansplein 12, Ten Boer 906-09-04)

Kapvergunningen

* 1 eik, nabij ingang tennisclub, Gaykingastraat, Ten Boer (15-09-04)

* diverse bomen i.v.m. tuinrenovatie, Gaykingastraat 19, Ten Boer (15-09-04)

* 1 wilg, 1 conifeer, Ommelanderstraat 34, Ten Boer (10-09-04)
* 3 lijsterbes, 1 es, 1 wilg, Dobbestraat, Woltersum (31-08-04)
* 1 wil, 2 berken, 2 lindes, 3 esdoorn, 3 essen, Ticheldobben, Ten Boer, 30-08-04)

* 4 essen, 5 populieren, 1 linde, Boersterweg 67, St. Annen (09-09-04).

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Inspraak ontwerp-bestemmingsplan Sint Annen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat ingevolge het gestelde in de inspraakverordening van de gemeente Ten Boer voor een ieder vanaf 16 september 2004 gedurende vier weken het ontwerp bestemmingsplan Sint Annen ter inzage ligt op het gemeentehuis, H. Westerstraat 24 te Ten Boer. Gedurende deze periode kan een ieder zijn reactie mondeling of schriftelijk kenbaar maken aan ons college. Op 22 september 2004 zal om 20.00 uur in het Dorpshuis De Meuln te Sint Annen een inspraakavond over dit plan worden gehouden.
Het ontwerp bestemmingsplan omvat de bebouwde kom van het dorp Sint Annen en schept een planologische regeling voor de bestaande bebouwing.

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
* het plaatsen van een paardenstalling, Boltweg 36 te Ten Boer, (10 september 2004);

* het oprichten van een fietsenstalling, Bloemhof 1 te Ten Boer, (14 september 2004).

Ingediende bouwplannen worden in de even weken op donderdag, in het gemeentehuis op het bureau bouwtoezicht van 9.15 uur tot 10.15 uur, in een openbare vergadering, ter behandeling voorgelegd aan de rayonarchitect van Welstand. De door de rayonarchitect mee te nemen bouwplannen worden beoordeeld door de kleine of de grote Welstandscommissie. De kleine en de grote Welstandscommissie vergaderen op dinsdag in de oneven weken, de kleine commissie in het pakhuis van Libau aan het Hoge der A 5 te Groningen, de grote commissie in Het Huis aan Oude Boteringestraat 26 te Groningen. Een ieder kan deze vergaderingen bijwonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling RUIMTE/BWT, via telefoonnummer 050-3028858 of 050-3028827.

Klein asfaltonderhoud in de gemeente Ten Boer
In de periode 20 september t/m 1 oktober worden er in de gemeente, ijs en weder dienende, kleine onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan asfaltverhardingen. De uitvoering is in handen van Oosterhof Holman wegenbouw.
De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken. Bedenkt u dan, dat u ook het profijt heeft van goede bestratingen in de gemeente.

Het gaat om de volgende weggedeelten:

Ten Boer

Ommelanderstraat, Blinkerdlaan en Gaykingastraat

Ten Post

Stadsweg

Garmerwolde

Geweideweg en Lageweg

Winneweer

Delleweg

Thesinge

Thesingerweg, Molenweg, Bovenrijgerweg en Lageweg

Wittewierum

Woldjerweg (fietspadgedeelte) en Bloemhofweg

Lellens

Borgweg

Markt voor ontwikkelingssamenwerking in Ten Boer Op dinsdagavond 26 oktober a.s. wordt er in het Buurhoes in Ten Boer een markt georganiseerd op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. De werkgroep wil graag met iedereen in contact komen binnen de gemeente die iets onderneemt op het terrein van ontwikkelingssamenwerking.

Waarom een markt?
Gebleken is dat vele organisaties, verenigingen, kerken en scholen, maar ook individuen binnen de gemeente Ten Boer iets doen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Dat kan van alles zijn, variërend van het ondersteunen van projecten in Afrika via een landelijke organisatie, maar ook via plaatselijke initiatieven. De werkgroep denkt dat er veel kennis en ervaring bij al die verschillende groepen aanwezig is. Kennis en ervaring waar anderen weer wat aan kunnen hebben.Bovendien denken wij dat het sowieso leuk en interessant kan zijn om kennis te nemen van elkaars projecten en initiatieven.

In voorbereiding op die markt willen wij graag met u overleggen, en wel op

donderdag 7 oktober as. Om 20.00 uur in het gemeentehuis.

Wij hopen dat u een bijdrage aan deze markt wilt en kunt leveren. Aanmelding kan telefonisch (050-3028849, Roelof Bosma) , via e-mail: r.bosma@tenboer.nl
of schriftelijk: Gemeente Ten Boer,. t.a.v. de heer Roelof Bosma, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer.

Nieuws vanuit Burgerzaken
Identificatieplicht wordt uitgebreid
Per 1 januari 2005 treedt de Wet op de uitgebreide Identificatieplicht in werking. Met ingang van 1 januari 2005 moet iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als politie of andere toezichthouders daar om vragen. In de praktijk betekent dit dat iedereen van 14 jaar en ouder altijd een geldig identiteitsbewijs bij zich moet dragen. Meer informatie over de uitbreiding van de identificatieplicht kunt u vinden via
www.justitie.nl/themas/meer/identificatieplicht/index.asp Het doel van de identificatieplicht is Nederland veiliger te maken. Meer informatie over het veiligheidsprogramma kunt u vinden op www.veiligheidsprogramma.nl

Reizen naar de Verenigde Staten
Vanaf 26 oktober 2004 moeten ook kinderen, ongeacht leeftijd, in bezit zijn van een eigen paspoort als ze reizen naar de Verenigde Staten. Kinderen die in het paspoort van één van de ouders staan, zullen niet in de Verenigde Staten worden toegelaten.

Vrijdag 24 september Afdeling Burgerzaken gesloten Op vrijdag 24 september a.s. heeft de afdeling Burgerzaken een oefening in het kader van de rampenbestrijding. Als gevolg hiervan is de afdeling op deze dag gesloten.

Vrijdag 1 oktober Afdeling Sociale Zaken gesloten In verband met bijspijkercursussen is de afdeling Sociale Zaken op vrijdag 1 oktober de gehele dag gesloten.
Wij vragen u rekening te houden met deze (tijdelijke) beperking in onze dienstverlening.