Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 6 oktober 2004 Datum: 05-10-2004

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Bouwvergunning

* oprichten fietsenstalling, Bloemhof 1, Ten Boer (28-09-04).

Kapvergunning

* 5 elzen, groenstrook naast Tolhuiswierde 11, Ten Boer (24-09-04);
* 2 linden, Schultingaweg 4, Sint Annen (23-09-04).

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
* het renoveren en vergroten van de woning, Lageweg 2, Garmerwolde, (17-09-04);

* het veranderen van de kapsalon, Wigboldstraat 6, Ten Boer, (23-09-04).

Ingediende bouwplannen worden in de even weken op donderdag, in het gemeentehuis op het bureau bouwtoezicht van 9.15 uur tot 10.15 uur, in een openbare vergadering, ter behandeling voorgelegd aan de rayonarchitect van Welstand. De door de rayonarchitect mee te nemen bouwplannen worden beoordeeld door de kleine of de grote Welstandscommissie. De kleine en de grote Welstandscommissie vergaderen op dinsdag in de oneven weken, de kleine commissie in het pakhuis van Libau aan het Hoge der A 5 te Groningen, de grote commissie in Het Huis aan Oude Boteringestraat 26 te Groningen. Een ieder kan deze vergaderingen bijwonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling RUIMTE/BWT, via telefoonnummer 050-3028858 of 050-3028827.

Commissievergadering
Op woensdag 13 oktober om 20 uur is er in het gemeentehuis een openbare vergadering van de raadscommissie.
Op de agenda staan twee onderwerpen:

* Presentatie bodem- en bouwstoffenbeleid Ten Boer
* Programmabegroting 2005.

Bij beide onderwerpen kunt u gebruik maken van het spreekrecht.

Kennisgeving Besluit Wet milieubeheer
Op het gemeentehuis van de gemeente Ten Boer ligt vanaf donderdag 7 oktober 2004 gedurende 6 weken op werkdagen van 9.00 tot 12.00 ter inzage de volgende milieuvergunning op aanvraag van: Mts. Muilwijk voor een revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een melkrundveehouderij. De inrichting is gelegen aan de Kollerijweg 86 te Ten Post.
Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.
Tegen de eerder gepubliceerde ontwerpvergunning zijn geen bedenkingen ingebracht.

Tot en met woensdag 17 november 2004 kan tegen het verlenen van deze vergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019, 2500 EA Den Haag en wel binnen 6 weken, gerekend van af de datum van het ter inzage leggen van de beschikking.
Zij die beroep instellen kunnen bij een spoedeisend belang overeenkomstig artikel 36 van de Wet op de Raad van State, in samenhang met artikel 8.81 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht, een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet binnen de termijn van 6 weken worden gericht aan de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wil de beschikking niet binnen zes weken na de ter inzage legging van kracht worden.
Een niet direct van kracht verklaarde beschikking wordt pas van kracht als op dat verzoek door de Raad van State is beslist.

Kennisgeving Ontwerpbesluiten Wet milieubeheer
Op het gemeentehuis van de gemeente Ten Boer liggen vanaf donderdag 7 oktober 2004 gedurende 4 weken op werkdagen van 9.00 tot 12.00 ter inzage de ontwerpbesluiten betreffende:
Mts. Ten Den, voor een oprichtingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderijbedrijf aan de Bloemhofweg 8 te Wittewierum; Prins v.o.f. voor een uitbreidings-/wijziginsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de uitbreiding van de inrichting (melkrundveehouderij), gelegen aan de Wolddijk 5 te Lellens met een mestvergistingsinstallatie;
N.C. de Kluijver voor een uitbreidings-/wijziginsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een uitbreiding van de inrichting (houden van honden), gelegen aan Stadsweg 95, 9794 TC te Lellens, met een houtgestookte verwarmingsinstallatie.

Aan deze ontwerpbesluiten zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.
Tot en met woensdag 3 november 2004 kunnen door een ieder schriftelijke bedenkingen tegen dit ontwerpbesluit worden ingebracht bij het college van Burgemeester en Wethouders van Ten Boer, Postbus 7 9700 AA Ten Boer.
Degene die schriftelijke bedenkingen indient kan daarbij verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen door diegenen, die daarom voor woensdag 28 oktober 2004 verzoeken, mondelinge bedenkingen worden ingebracht. Naast de ter inzagetijden genoemd in de eerste alinea, kunnen de stukken op afspraak ook ingezien worden op andere tijden. Voor nadere informatie, voor het maken van afspraken en voor het verzoek om een hoorzitting kunt u zich wenden tot de heer De Haan (3028853).

Monumentenwet
De burgemeester maakt bekend, dat met ingang van 7 oktober 2004 op de afdeling bouwtoezicht gedurende twee weken op grond van artikel 12 van de Monumentenwet voor een ieder ter inzage ligt de navolgende aanvraag bouwvergunning van:


- De heer Anker, voor het gedeeltelijk veranderen van een woonboerderij, Bovenrijgerweg 12 te Thesinge;

- Stichting Oude Groninger Kerken, voor het plaatsen van een kunstwerk op het kerkhof, Kerkpad 4 te Woltersum;

- Stichting Oude Groninger Kerken, voor het plaatsen van een kunstwerk, Kerkhorn 4 te Wittewierum.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten aanzien van dit verzoek advies aan te vragen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Gedurende de hierboven genoemde termijn kan door een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het verlenen van de vergunning worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Snipperen snoeiafval
Elders in deze advertentie roepen wij tuinbezitters op eens kritisch te kijken naar overhangend groen.
Dit is het moment om deze klus ter hand te nemen, want op

Zaterdag 23 oktober, van 9 tot 16 uur,

kunt u snoeihout laten versnipperen op het terrein van Openbare Werken aan de Boltweg 1 in Ten Boer.
Bekijkt u voor meer informatie de gemeentelijke milieuwijzer, of onze website www.tenboer.nl

Snoeien overhangend groen
Voor voetpad- en rijweggebruikers is het zeer lastig als er beplanting overhangt van naastgelegen tuinen. De gemeente roept dan ook alle inwoners op overhangend groen te snoeien. Ook gebeurt het dat er opgaand groen in tuinen of erven het uitzicht voor het verkeer belemmert. Volgens de gemeentelijke wetgeving is dit niet toegestaan. De komende weken gaat de gemeente hier extra op letten en bewoners waar nodig, wijzen op hun snoeiplicht. De gemeente verzoekt de inwoners, het niet zover te laten komen en hun beplanting nu te snoeien.

Ook is het mogelijk dat er gemeentelijk groen hinderlijk over de grens groeit naar aanwonenden. In dergelijke gevallen vragen wij u met ons contact op te nemen. Wij zullen dit dan zo snel mogelijk verhelpen.

Stremming Boltweg-Bouwerschapweg Ten Boer
Vanaf woensdag 6 oktober is de doorgaande route vanaf Ten Boer richting Woltersum, via de Boltweg-Bouwerschapweg, afgesloten in verband met reconstructiewerkzaamheden.
De duur van de afsluiting is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
De omleidingsroute wordt door middel van borden aangegeven.