Ingezonden persbericht


Brocade SilkWorm 24000 Director gecertificeerd voor nieuw storage-platform Hitachi Data Systems

Combinatie met Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform verbetert prestaties, schaalbaarheid en uitwisselbaarheid storage-netwerken

Tilburg, 5 oktober 2004 - De SilkWorm 24000 Director-switch van Brocade Communications Systems, Inc. is gecertificeerd voor het nieuwe Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform van Hitachi Data Systems (HDS). Beide bedrijven bieden klanten met deze certificering een aanzienlijke verbetering van de prestaties, beschikbaarheid, schaalbaarheid en uitwisselbaarheid binnen storage-omgevingen. Brocade en HDS werken al meer dan vijf jaar samen bij de ontwikkeling en levering van hoogwaardige storage-netwerkoplossingen aan bedrijven in de Fortune 1000.

De SilkWorm 24000 werd in april 2004 geïntroduceerd en zeer snel geaccepteerd in de markt. Daardoor levert de switch een structurele bijdrage aan de sterke positie van Brocade in de markt voor Director-class switches in SAN-omgevingen. Onderzoeksorganisatie Dell'Oro Group schat dat het marktaandeel van Brocade in de markt voor directors in het tweede kwartaal van 2004 is toegenomen tot 31 procent.

Het nieuwe Universal Storage Platform van HDS levert twee miljoen IOP's (input/output operations per second). Dit is vijfmaal zoveel als andere storage-systemen op dit moment kunnen realiseren. In combinatie met de SilkWorm 24000 stelt het platform datacentermanagers en storage-beheerders in staat om de inzet van storage-apparatuur en SAN-infrastructuren te maximaliseren.

Zowel de SilkWorm 24000 als het Universal Storage Platform ondersteunt een open architectuur, waardoor de combinatie ingezet kan worden voor uiteenlopende heterogene omgevingen. De SilkWorm 24000 biedt 128 poorten die de complete capaciteit van het Universal Storage Platform benutten doordat er meer hosts en apparatuur aan open systemen of mainframe-omgevingen gekoppeld kunnen worden.

"Door de toenemende regelgeving en datagroei hebben grote bedrijven en overheidsorganisaties grote behoefte aan meer capaciteit en prestaties", aldus Nancy Marrone-Hurley, Senior Analyst bij de Enterprise Strategy Group. "De SilkWorm 24000 Director van Brocade is een aanvulling op het TagmaStore Universal Storage Platform vanwege de eenvoudige verbindingen en enorme schaalbaarheid en prestaties."

"De introductie van het Universal Storage Platform van Hitachi Data Systems is een revolutionaire stap", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Marketing van Brocade Systems. "Door deze uitbreiding van onze vijfjarige samenwerking kunnen we onze gezamenlijke klanten hoogwaardige storage-oplossingen bieden. Dat geldt ook voor alle organisaties die hun exponentiële datagroei willen beheren."

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.