Politie Zaanstreek-waterland


14:18 04-OKT-04
KROMMENIE, ESDOORNSTRAAT

Politie pakt puppiedieven

De politie heeft een 16-jarige Zaandammer en een even oude jongen uit Koog aan de Zaan aangehouden voor diefstal van drie jonge hondjes uit een woning. De jongens zijn over een schutting geklommen en hebben uit een woning drie puppies meegenomen. Twee hondjes wilden zij zelf houden. Een 18-jarige man uit Assendelft bleek het derde hondje in bezit te hebben. Hij is aangehouden omdat hij wordt verdacht van heling. De jonge dieren zijn intussen weer bij de eigenaar.

07:48 05-OKT-04
ZAANDAM, PASCALSTRAAT

Getuigen inbraak Pascal gezocht

De politie zoekt getuigen van een inbraak in de nacht van maandag op dinsdag bij het Pascal college. De inbrekers zijn via een schilderssteiger aan de kant van de Zuiderzee omhoog geklommen en hebben een ruit vernield op de tweede etage. Vervolgens zijn er meerdere computerbeeldschermen meegenomen. Vermoedelijk is er gebruik gemaakt van een auto. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844 of langs te gaan bij het wijkteam Vermiljoenweg.

10:32 05-OKT-04
MONNICKENDAM, BERNHARDLAAN
Auto over de kop
Een 52-jarige man uit Monnickendam is na een aanrijding met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt waarom de auto van de man in een bocht rechtdoor tegen een geparkeerde auto is aangereden en vervolgens over de kop is geslagen. De brandweer moest, doordat de man beklemd zat, de auto openbreken. De traumahelicopter is ter plaatse geweest om hulp te verlenen.

12:35 05-OKT-04
ZAANDAM, DE WEER

Vrouwen gewond na aanrijding

Een 33- en een 24-jarige vrouw uit Zaandam zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding. De jongste vrouw reed op de voorrangsweg Zuidervaart. De andere vrouw kwam van rechts vanaf de Weer en verleende geen voorrang. Door de aanrijding zijn beide auto's flink beschadigd en de vrouwen zijn met pijnklachten naar de eerst hulp gebracht.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-051004

04-OKT-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN
Weinig hardrijders
Maandag werden op verschillende provinciale wegen in Zaanstad snelheidscontroles gehouden. Op de provincialeweg Buitenhuizen-Beverwijk (100 km per uur) in Assendelft reed maandagochtend geen van de ruim duizend passanten te hard. In Wijdewormer, op de provincialeweg N515 (80 km per uur), reed 's morgens slechts een vijftal bestuurders te hard. Bijna negenhonderd weggebruikers passeerden de radarauto. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 126 km per uur. De meeste hardrijders waren 's avonds te vinden op de Procincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam. Eén op de twintig automobilisten hield zich niet aan de toegestane snelheid van 70 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 107 km per uur.

18:30-21:30 04-OKT-04
WORMERVEER, WANDELWEG
Snelheidscontrole
Op de Wandelweg in Wormerveer werd maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Zes procent van alle passanten reed harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur. Tussen half zeven en half tien passeerden ruim duizend voertuigen de controle. Tijdens de mobiele snelheidscontrole was de flitspaal ter hoogte van het station tijdelijk aangepast. Deze fotografeerde tijdelijk alleen de voertuigen die door rood reden.


---- --