Provincie Noord-Brabant


's-Hertogenbosch, 4 oktober 2004


PERSBERICHT


Statenlid Annemarie Moons door PvdA-statenfractie voorgedragen als de nieuwe Gedeputeerde Milieu, Natuur en Water.

De Statenfractie van de Partij van de Arbeid heeft als opvolger van Lambert Verheijen voorgedragen mevrouw drs. Annemarie Moons als nieuwe gedeputeerde Milieu, Natuur en Water.
De beoogde gedeputeerde is op dit moment lid van Provinciale Staten voor de PvdA. In die hoedanigheid is zij ook voorzitter van de Statencommissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid.
Met de keuze van Annemarie Moons verwacht de fractie een waardige opvolger te hebben gevonden in Lambert Verheijen. Als generalist zal Annemarie zich snel kunnen inwerken in de betreffende portefeuille. Daarbij zal zij ongetwijfeld veel voordeel hebben van het feit dat zij nog ingewerkt kan worden door de huidige gedeputeerde Lambert Verheijen.
Annemarie Moons past naar het oordeel van de fractie in het profiel van een zich vernieuwende Partij van de Arbeid waar jong politiek en bestuurlijk talent de kans wordt geboden om zich te presenteren in de frontlinie van de dagelijkse bestuurlijke en politieke praktijk.

In het dagelijkse leven is Annemarie Moons voorzitter van de Universiteitsraad van de Technische Universiteit te Eindhoven en deels ook voorzitter van Stichting Kinderopvang Helmond.
Annemarie Moons is 39 jaar, gehuwd en heeft twee kinderen.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u terecht bij de fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten van Noord-Brabant de heer Ruud Severijns (telef. 013 5052329)


---- --