Gemeente Zwolle

Stand van zaken vrijstellingsprocedure De Herberg

RIBW Zwolle e.o. en de Zwolse woningbouwcorporaties hebben enige tijd geleden bij de gemeente hun plannen voor realisering van "de Herberg" aan de Terborchstraat 13-15 ingediend. Voor de realisering hiervan is vrijstelling van het bestemmingsplan nodig. Van 23 augustus tot en met 20 september 2004 heeft het verzoek om vrijstelling ter inzage gelegen.

Tijdens de inzageperiode zijn in totaal 223 zienswijzen ingediend. In de komende weken wordt gewerkt aan de reactie van B&W op die zienswijzen en de conclusies die het college daaruit trekt. Naar verwachting zal het college in de eerste helft van november zijn standpunt bepalen.

Raadscommissie
Het standpunt van het college van B&W wordt vervolgens ter consultatie voorgelegd aan de raad(scommissie). Omdat het hier gaat om een onderwerp dat zowel de raadscommissie Ruimte als de commissie Welzijn aangaat, zal dit onderwerp worden besproken in een gecombineerde vergadering van beide commissies op 14 december aanstaande. Tijdens de commissievergadering is er een inspraakmogelijkheid. Wie hiervan gebruik wil maken kan zich te zijner tijd melden bij de raadsgriffie.

Het college neemt na de bespreking in de raadscommissies een definitief besluit.


---