Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

05-10-2004

CNV Spoorwegen: "Dit is enorm balen

Dit is echt enorm balen. Deze klap komt heel hard aan.Zo reageert vakgroepbestuurder Emiel Peper van CNV Spoorwegen op de mededeling van Nedtrain vanmiddag dat eind 2005 het onderhoudsbedrijf in Zwolle zal zijn ontmanteld. Of men is zn baan kwijt, of de medewerkers moeten verhuizen naar een andere, veel duurdere omgeving om aan het werk te blijven. Het is hoe dan ook zeer ontwrichtend wat hier gebeurt.

Van de 151 directe medewerkers bij Nedtrain Zwolle - schilders en monteurs moeten 109 mensen verkassen naar elders, voornamelijk Hengelo en Amsterdam. De grootste klap valt onder het indirecte personeel als leidinggevenden, magazijnbeheerders en dergelijke. Van de 97 banen komen er 68 onder vuur te liggen. Van deze 68 kunnen 22 mensen worden overgeplaatst naar elders. De overige 46 banen komen te vervallen. Langs natuurlijk verloop of herplaatsing - mogelijk richting het onderhoud binnen de Randstedelijke High Speed Alliance (HSA) hoopt Nedtrain hier de pijn nog iets te verzachten.
Emiel Peper: Dit is uiterst pijnlijk voor de mensen. Hoewel het niet geheel als donderslag bij heldere hemel komt, leverde de boodschap vanmiddag tranen op in de ogen bij de mensen. Wij als CNV Spoorwegen zullen daarom in de gesprekken met Nedtrain inzetten op zoveel mogelijk bemiddeling van werk naar werk. En daarnaast een extraatje in het kader van aanvulling vanuit een sociaal plan. Hoe dan ook, ook al kunnen sommige mensen blijven werken, de nieuwe omstandigheden zijn altijd duurder en ongunstiger. Want een woning onder de rook van Zwolle kost altijd minder dan een woning onder de rook van Amsterdam, om maar eens wat te noemen.

Nadere inlichtingen:

Emiel Peper ( vakgroepbestuurder)
06 - 13 20 83 95
Wouter de Jong (pervoorlichting)
06 - 53 19 22 66