NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ

Staatsloterij beëindigt sponsoring Ajax, Feyenoord en PSV

Den Haag, 5 oktober 2004 - De Nederlandse Staatsloterij stopt aan het einde van dit seizoen met het sponsoren van het Nederlandse clubvoetbal. Vandaag maakte de Nederlandse Staatsloterij bekend dat de, in juni 2005 aflopende, sponsorcontracten met Ajax, Feyenoord en PSV niet worden verlengd. Het voetbal blijft niettemin in de toekomst een belangrijke pijler in het sponsorbeleid van de Nederlandse Staatsloterij. Het tot en met het WK van 2006 gesloten sponsorcontract met de KNVB bevestigt de betrokkenheid van de Nederlandse Staatsloterij bij Oranje en het nationale voetbal. Ajax en PSV zijn tien seizoenen ondersteund door de Nederlandse Staatsloterij. Het sponsorcontract met Feyenoord heeft acht seizoenen beslagen. Vergroting van de naamsbekendheid van de Staatsloterij en het creëren van goodwill bij het publiek waren de belangrijkste doelstellingen van het sponsoren van de nationale topclubs. Deze doelstellingen zijn ruimschoots gerealiseerd.

Na een periode van verbreding richt het nieuwe sponsorbeleid van de Nederlandse Staatsloterij zich op verdieping van haar merken Staatsloterij en Dayzers. De Nederlandse Staatsloterij oriënteert zich op sponsorprojecten die haar positie als 'meest oranje bedrijf van Nederland' verder kunnen versterken. Daarnaast moet vanuit toekomstige sponsorprojecten een duidelijke link worden gelegd naar de loterijspecifieke sterke kanten van de Staatsloterij en Dayzers: hoge winkansen, het grootste prijzenpakket en belastingvrije prijzen. Tegen het einde van dit jaar wordt het nieuwe sponsorbeleid van de Nederlandse Staatsloterij vastgesteld.

Over de Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Staatsloterij, de oudste en grootste loterij van Nederland. De totale omzet van de Nederlandse Staatsloterij, voortvloeiend uit de gezamenlijke omzet van de Staatsloterij, Dayzers en TicketBox, bedroeg in 2003 ruim 699 miljoen euro. De afdracht aan de Staat der Nederlanden bedroeg in 2003 107,3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij keerde ruim 445 miljoen euro aan prijzengeld uit (64 procent van de omzet). Dankzij dit ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage biedt de Staatsloterij spelers het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de grootste winkans. De Staatsloterij garandeert prijswinnaars anonimiteit en keert al haar prijzen belastingvrij uit. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (